Turvallisuus- ja salasana-asetukset

Tämän artikkelin sisältöä ei enää ylläpidetä, joten se saattaa olla vanhentunutta.

Tässä dokumentissa selitetään kaikki Mozilla Firefoxin asetusikkunan turvallisuuspaneelin asetukset. Avaa asetusikkuna seuraavasti Napsauta Valikko-painiketta New Fx MenuFx57Menu ja valitse Asetukset.Asetukset. Vastaavat tiedot muista paneeleista löytyvät Asetukset artikkelista.

Turvallisuuspaneelin asetukset liittyvät selausturvallisuuteen.

240a3a9a04b03c2e73e82a89aef00f16-1245727865-673-1.jpg240a3a9a04b03c2e73e82a89aef00f16-1246122336-191-1.jpgprefs-security-linux-en.jpg Varoita, kun sivustot yrittävät asentaa lisäosia
Firefox kysyy aina lupaa ennen kuin se asentaa lisäosia. Kun lisäosaa asennetaan verkkosivustolta, jolta lisäosia ei aiemmin ole asennettu, Firefox näyttää varoituspalkin työkalupalkkien alla. Sivustot, joilta lisäosia voi asentaa on erikseen listattu poikkeuslistaan, jota voi muokata napsauttamalla Poikkeukset...-painiketta. Kirjoita tekstikenttään sivuston osoite ja valitse Salli. Poista tästä kohdasta valinta, jos et halua Firefoxin varoittavan lisäosien asentamisesta tuntemattomilta sivustoilta.

Varoita, kun avattavan sivuston epäillään olevan hyökkäyssivusto
Valitse kohta jos haluat Firefoxin varoittavan avattaessa sivustoja, joiden on ilmoitettu olevan hyökkäyssivustoja. Hyökkäyssivustot pyrkivät esimerkiksi keräämään tietoa sinusta ohjelmallisesti ja käyttämään tietokonettasi omiin tarkoituksiinsa.
Huom:. se, että varoitusta ei tule, ei ole tae sivuston turvallisuudesta.

Estä hyökkäyssivustoiksi ilmoitetut sivustot
Valitse kohta jos haluat Firefoxin estävät sinua avaamasta sivustoja, joiden on ilmoitettu olevan hyökkäyssivustoja. Hyökkäyssivustot pyrkivät esimerkiksi keräämään tietoa sinusta ohjelmallisesti ja käyttämään tietokonettasi omiin tarkoituksiinsa.
Huom:. se, että sivua ei estetä, ei ole tae sivuston turvallisuudesta.

Varoita, kun avattavan sivun epäillään olevan huijausyritys
Kun kohta on valittu, Firefox varoittaa käyttäjää sivuista, joita epäillään huijaussivuiksi. Huijaussivut yrittävät saada vierailijaansa paljastamaan itsestään tärkeitä henkilö- tai pankkitietoja. Tällaisia huijauksia kutsutaan usein phishing-huijauksiksi tai tietojen kalasteluksi.

Estä huijaussivustoiksi ilmoitetut sivustot
Kun kohta on valittu, Firefox estää käyttäjää avaamasta sivustoja, joiden epäillään olevan huijaussivustoja. Huijaussivut yrittävät saada vierailijaansa paljastamaan itsestään tärkeitä henkilö- tai pankkitietoja. Tällaisia huijauksia kutsutaan usein phishing-huijauksiksi tai tietojen kalasteluksi.

Huom:. se, että varoitusta ei tule, ei ole tae sivuston turvallisuudesta. Jos löydät huijaussivuston, josta ei tule huijaussivuvaroitusta, ilmoita sivustosta Firefoxin ilmoitustyökalulla valitsemalla Ohje > Ilmoita huijaussivusto…. Lue lisää valikkojen kuvauksista.

Salasanat

Tallenna sivustojen salasanat
Firefox säilyttää turvallisesti WWW-lomakkeisiin kirjoitetut salasanat, mikä helpottaa Internet-sivuille kirjautumista. Poista valinta, jos et halua Firefoxin tallentavan salasanoja.

Vaikka asetus on valittu, Firefox silti kysyy tallennetaanko sivuston salasanaa jokaisen uuden sivuston kohdalla. Jos valitset Ei koskaan tälle palvelimelle, sivusto lisätään automaattisesti poikkeuslistalle. Voit poistaa ja lisätä sivustoja poikkeuslistalle napsauttamalla Poikkeukset...-painiketta.

Käytä pääsalasanaa
Firefox voi suojata tärkeät tiedot, kuten salasanasi ja varmenteesi pääsalasanalla. Pääsalasanan luonnin jälkeen Firefox kysyy sitä kerran istunnossa, kun sitä tarvitaan. Voit asettaa ja poistaa pääsalasanan valitsemalla tai poistamalla valinnan tästä asetuksesta ja voit muuttaa pääsalasanaa napsauttamalla Muuta pääsalasanaa...-painiketta. Jos pääsalasana on jo asetettu, Firefox kysyy sitä ennen kuin voit poistaa sen tai muuttaa sitä.

Tallennetut salasanat…
Voit muuttaa salasanojen asetuksia ja poistaa yksittäisiä salasanoja avaamalla salasanojen hallinnan valitsemalla Tallennetut salasanat….

Varoitusviestit

Napsauta kohdan Asetukset...-painiketta valitaksesi selaustilanteet, joissa Firefox näyttää varoituksen.

Turvallisuusvaroitusten ikkuna

Avattaessa salattua sivua: Firefox näyttää selausvaroituksen siirryttäessä salatulle sivulle. Avattaessa heikosti salattua sivua: Firefox näyttää selausvaroituksen siirryttäessä sivulle, jonka salaus on heikko. Siirryttäessä salatulta sivulta salaamattomalla sivulle: Firefox näyttää selausvaroituksen siirryttäessä vahvasti salatulta sivulta sivulle, jota ei ole salattu. Lähetettäessä tietoa salaamatta: Firefox näyttää selausvaroituksen, kun se on lähettämässä jotain käyttäjän johonkin lomakkeeseen antamaa tietoa salaamatta. Avattaessa salattua sivua, jossa on salaamattomia osia: Firefox näyttää selausvaroituksen, kun salattuna avattava sivu sisältääkin tietoa, joka lähetettiin salaamatta. Tarkista sivun identiteetti ennen kuin lähetät sivustolle mitään tietoja.

[[Options window Palaa asetusikkuna-artikkeliin]::