Firefox uw standaardbrowser maken in Windows

Firefox Firefox Last updated: 2 weken, 3 dagen ago 82% of users voted this helpful

Het instellen van Firefox als uw standaardbrowser in Windows is wat ingewikkelder geworden, vanwege wijzigingen in hoe Windows omgaat met standaardtoepassingen. Met de uitgave van Firefox versie 126, hebben we een nieuwe gidsnotificatiefunctie geïntroduceerd, om u te helpen eenvoudig door deze wijzigingen te navigeren. Of u nu Windows 10 of de nieuwste Windows 11 gebruikt, deze gids helpt u Firefox zonder al te veel beslommeringen in te stellen als uw standaardbrowser.

Noot: dit artikel is van toepassing op Windows 10 of Windows 11. Lees Firefox uw standaardbrowser maken voor eerdere versies van Windows. Aals u momenteel Firefox niet op uw computer hebt geïnstalleerd, download en installeer Firefox dan eerst.

Firefox als uw standaardbrowser instellen

Firefox uw standaardbrowser maken in de Firefox-instellingen

1. Klik in de rechterbovenhoek van uw scherm op IG main menu om het Firefox-menu te openen.
  2. Selecteer Instellingen.
  3. Zoek in het paneel Algemeen de sectie Opstarten.
  4. Als Firefox momenteel niet is ingesteld als uw standaardbrowser, ziet u het bericht Firefox is momenteel niet uw standaardbrowser. Klik op de knop Make default button.
  5. Als u deze toastnotificatie ziet, geeft dit aan dat de standaardinstelling-in-een-klik niet heeft gewerkt, en dient u extra stappen te zetten in uw Windows-instellingen.
    Toast notification - set Firefox as default

Voeg een snelkoppeling aan uw taakbalk toe om Firefox later eenvoudig te openen:

1. Open Firefox op uw computer.
  2. Klik onderaan in de Windows-taakbalk met uw rechtermuisknop op Firefox.
  3. Klik op Aan taakbalk vastmaken.

Handmatig Firefox instellen als uw standaardbrowser in de Windows-instellingen

1. Als de gidsnotificaties niet verschijnen, maak u dan geen zorgen. U kunt eenvoudig handmatig Firefox instellen als uw standaardbrowser door deze stappen te volgen:

Voor Windows 10

1. Klik op de Windows-startknop.
  2. Typ ‘Standaard-apps’ in de zoekbalk.
  3. Selecteer ‘Standaard-apps’ in de zoekresultaten.
  4. Zoek en klik in het menu ‘Standaard-apps’ op uw huidige browser die is vermeld onder ‘Webbrowser’.
  5. Kies Firefox in de lijst van beschikbare opties op het als uw standaardbrowser in te stellen.

Voeg een snelkoppeling aan uw taakbalk toe om Firefox later eenvoudig te openen:

1. Open Firefox op uw computer.
  2. Klik onderaan in de Windows-taakbalk met uw rechtermuisknop op Firefox.
  3. Klik op Aan taakbalk vastmaken.

Voor Windows 11

1. Klik op de Windows-startknop.
  2. Typ ‘Standaard-apps’ in de zoekbalk.
  3. Selecteer ‘Standaard-apps’ in de zoekresultaten.
  4. Scroll in het venster ‘Standaard-apps’ naar Firefox.
  5. Klik op Firefox.
  6. Stel Firefox in als de standaard voor elk bestandstype of koppelingstype dat u nodig hebt, door door de geboden instellingen te navigeren.

Voeg een snelkoppeling aan uw taakbalk toe om Firefox later eenvoudig te openen:

1. Open Firefox op uw computer.
  2. Klik onderaan in de Windows-taakbalk met uw rechtermuisknop op Firefox.
  3. Klik op Aan taakbalk vastmaken.