Løs problemer med å koble til internett etter oppdatering av Firefox

Denne artikkelen beskriver hvordan du feilsøker og retter feil som forhindrer oppkobling mot nettsteder rett etter at du har oppdatert til en ny versjon av Firefox.

Table of Contents

Årsaken

Om du var i stand til å laste ned fra nettsteder før du oppdaterte Firefox, er det sannsynligvis Internett sikkerhetsprogramvaren din (brannmurer, antivirusprogrammer, anti-spionprogrammer og lignende) som forhindrer at Firefox får kontakt med Internett etter oppdateringen.

Dette har med å gjøre at Internett sikkerhetsprogramvaren er satt opp til å stole på den forrige versjonen Firefox, og dermed ikke stoler på den oppdaterte versjonen.

Merk: I noen tilfeller hjelper det ikke å slå av Internett sikkerhetsprogramvaren, fordi deler av den vil fortsatt kjøre. Et program med status "Stoppet" kan derfor fremdeles blokkere Firefox.

Løsningen

For å gi Firefox tilgang til Internett igjen, gjør følgende:

1. Sørg for at Internett sikkerhetsprogramvaren er oppdater (det vil si at du kjører den nyeste versjonen).
  2. Fjern Firefox fra programmets liste over trygge eller anerkjente programmer, og legg det til igjen. Les Sett opp brannmurer så Firefox gis tilgang til Internett for detaljerte instruksjoner.