Firefox geeft bestanden weer als tekst

Dit artikel wordt niet meer onderhouden, dus de inhoud ervan kan verouderd zijn.

Dit artikel beschrijft waarom Firefox een bestand weergeeft als tekst, terwijl u dit niet zou verwachten. Wellicht verwacht u dat Firefox het opent met een plug-in, het doorgeeft aan een externe toepassing, of het bestand downloadt. Mogelijk behandelt Internet Explorer het bestand zoals verwacht.

Enkele gebruikelijke bestanden waarbij dit gebeurt:

• MP4

• WMV

Firefox luistert naar de server om te bepalen welk type bestand het is en negeert de bestandsextensie. Sommige servers zijn niet juist geconfigureerd voor het melden welk type bestand wordt verzonden, waardoor standaard aan Firefox wordt gemeld dat het bestand uit tekst bestaat.

Het probleem rapporteren

U kunt contact opnemen met de eigenaar van de website die u gebruikt en deze persoon wijzen op deze technische uitleg van het probleem. Ook kunt u de website rapporteren bij de Firefox-ontwikkelaars door op het menu Help te klikken en Defecte website rapporteren… te kiezen.

Workaround

1. Klik met de rechtermuisknopHoud de Ctrl-toets ingedrukt, klik op de koppeling die het probleembestand opent en kies Koppeling opslaan als….
      • Als er geen koppeling is, kunt u het bestand ook openen. Open het menu Bestand en kies Pagina opslaan als….
    1. Sla de pagina op als type Webpagina, alleen HTML. Als dit niet beschikbaar is, sla het dan op als Tekstbestand.
    2. Hernoem, zodra het downloaden van het bestand is voltooid, het bestand op uw computer zodanig dat het de juiste extensie heeft.
    3. Open het bestand, en het zou met het juiste programma moeten worden geopend.