Firefoxin väliaikaistiedostossa on virus

Tämän artikkelin sisältöä ei enää ylläpidetä, joten se saattaa olla vanhentunutta.

Firefox ylläpitää väliaikaistiedostoja, joihin tallennetaan väliaikaisia tiedostoja. Näitä ovat esimerkiksi verkkosivut ja muu verkkomedia, joka on ladattu Internetistä. Väliaikaistiedostot tallennetaan omaan kansioonsa tietokoneelle.

Jotkut virustorjuntaohjelmistot saattavat luulla Firefoxin väliaikaistiedostoja viruksiksi.

Huomautus! On epätodennäköistä, että juuri sinun tietokoneessasi on tartunta.

Kaikkia väliaikaistiedostoja ei voi avata Firefoxilla, joten ne eivät voi vahingoittaa tietokonetta. Virus voi asentua tietokoneelle suorittamalla se kaksoisnapsauttamalla tiedostoa. Jos tiedostoa ei ole suoritettu Firefoxin väliaikaistiedostoista, tartunnan saaminen on epätodennäköistä. Firefox ei normaalisti suorita epäilyttäviä tiedostoja.

• Lisäksi virustentorjuntaohjelmat saattavat virheellisesti luulla vaarattomia väliaikaistiedostoja vaarrallisiksi.

Väliaikaistiedostojen sijainnin voi selvittää kirjoittamalla Firefoxin osoiteriville about:cache ja painamalla Enter.

Toimi näin

1. Koska tiedostot ovat vain väliaikaisia, voit antaa antivirus skannerille luvan tuhota tiedoston Firefoxin väliaikaistiedostoista huoletta.
  2. Voit myös itse poistaa Firefoxin väliaikaistiedostot koska vain. Työkalupalkista, valitse Työkalut valikko ja sieltä kohta Poista yksityisyystietoja....
  1. Voit antaa virustentorjuntaohjemistolle luvan poistaa Firefoxin väliaikaistiedostoja.
  2. Voit myös tyhjentää Firefoxin välimuistin. Napsauta Valikko-painiketta New Fx MenuFx57Menu ja valitse Asetukset.Asetukset.
  3. Valitse välilehti Lisäasetukset.
  4. Avaa välilehti Verkko.
  5. Napsauta Tyhjennä heti.
  6. Sulje about:preferences -sivu. Kaikki tekemäsi muutokset tallennetaan automaattisesti.