Spårningsskydd i Firefox för Android

Spårning i allmänhet hänvisar till insamlingen av en persons webbinformation på flera webbplatser. Funktionen spårningsskydd i Firefox för Android använder en lista från Disconnect för att identifiera och blockera spårare.

Läs mer om spårning och standarderna Disconnect använder för att skapa sin lista. Läs mer om listorna som används av Firefox för Android för spårningsskydd.

Spårningsskydd i privat surfning

När du öppnar en privat flik i Firefox för Android, är spårningsskydd aktiverat som standard.

När du besöker en webbsida med spårare, visas en sköldikon tracking protection icon fxos i adressfältet för att informera dig om att Firefox aktivt blockerar spårare på den sidan.

tracking protection 57tracking protection icon 42

Inaktivera spårningsskydd på en viss sida

Om du är på en webbplats och du vill visa sidan med spårning aktiverat kan du inaktivera spårningsskydd genom att följa dessa steg:

1. Tryck på sköldikonen tracking protection icon fxos i adressfältet för att se kontrollcentret.
  2. Tryck på Inaktivera skydd för att stänga av spårningsskydd.
  3. En röd linje visas över skölden tracking protection off fxos är spårningsskydd har inaktiverats.

För att återaktivera spårningsskydd, upprepa stegen ovan för att öppna kontrollcentret och tryck på Aktivera skydd.

Ändra inställningarna för spårningsskydd för privat surfning

Spårningsskydd är som standard aktiverat i privat surfning, men du kan aktivera den hela tiden eller inaktivera den för alla sidor.

1. Tryck på menyknappen (antingen under skärmen på vissa enheter eller högst upp till höger i webbläsaren).
  2. Tryck på Inställningar, följt av Integritet.
  3. Välj mellan följande alternativ:
    • Aktiverad: Aktiverar spårningsskydd för alla flikar.
    • Påslaget i privat surfning: Aktiverar endast spårningsskydd när du använder privat surfning.
    • Inaktiverad: Spårningsskydd är avstängt hela tiden.

Spårningsskydd är aktiverat som standard i privat surfning för ytterligare integritetsskydd. Följ dessa steg för att stänga av den på alla sidor du besöker.

1. Tryck på menyknappen (antingen under skärmen på vissa enheter eller i det övre högra hörnet i webbläsaren).
  2. Tryck på Inställningar, följt av Integritet.
  3. Ta bort markeringen bredvid Spårningsskydd: Påslaget i privat surfning för att stänga av den.

För att återaktivera spårningsskydd, upprepa dessa steg och lägga till en bock i rutan.