Sökförslag i Firefox

Många sökmotorer (inklusive Yahoo, Google, Bing och andra) tillhandahåller sökförslag, som är baserade på populära sökningar som andra personer gör relaterade till ett eller flera ord du anger. När sökförslag är aktiverade, skickas texten du skriver i sökfältet till sökmotorn, som analyserar orden och visar en lista med relaterade sökningar.

search suggestions 43search suggestions 57

Hur sökförslag fungerar

Om du ser ett sökförslag som matchar det du letar efter, klicka på det för att se resultat för denna sökterm. Detta kan spara tid och hjälpa dig hitta det du letar efter med mindre skrivande.

Genom att aktivera sökförslag skickas nyckelorden du skriver i ett sökfält till standardsökmotorn - såvida du inte skriver en URL eller ett värdnamn. Sökfält inkluderar:

Den valda standardsökmotorn kan samla in information enligt villkoren i sin integritetspolicy och användare som är bekymrade över att denna information samlas in kan vilja avstå från att aktivera sökförslag. Sökförslag är som standard inaktiverade i Privat surfläge. Du måste aktivt sätta på dem i ett Privat surfläge-fönster för att aktivera dem i det läget.

Aktivera eller inaktivera sökförslag

Sökförslag kan aktiveras eller inaktiveras när som helst genom att kryssa i eller kryssa ur rutan Ge sökförslag under söksektionen i inställningar:

search sug settings 43search suggestions on 57

• För att se sökförslag i adressfältet, kryssa i Visa sökförslag i adressfältets resultat.