Säkra ditt Firefox-konto med tvåstegs-autentisering

Den här artikeln kan vara inaktuell.

En viktig ändring har gjorts i den engelska artikeln som denna artikel baseras på. Tills denna sida uppdateras, kanske detta kan hjälpa: Secure your Mozilla account with two-step authentication

Tvåstegs-autentisering ger extra säkerhet genom att göra det svårare för någon annan att logga in på ditt konto, särskilt om de stjäl ditt lösenord.

När du aktiverar tvåstegs-autentisering, när någon försöker logga in på ditt konto med ditt lösenord, kommer Firefox också att be om en verifieringskod från en autentiseringsapplikation för att bevisa att det verkligen är du.

Hur aktiverar jag tvåstegs-autentisering?

Steg ett

Ladda ner någon av följande autentiseringsappar innan du börjar:

Steg två

Följ sedan dessa steg för att aktivera tvåstegs-autentisering i Firefox:

1. I menyraden längst upp på skärmen klickar du på Firefox och väljer Inställningar. Klicka på menyknappen Fx57Menu och välj InställningarInställningar.Klicka på menyknappen Fx89menuButton och välj Inställningar.

2. I panelen Firefox-konto, klicka på Hantera konto.
  3. Expandera avsnittet för tvåstegs-autentisering genom att klicka på Aktivera….
  4. Öppna din autentiseringsapp.
  5. Använd appen för att skanna din QR-kod eller klicka på Kan inte skanna kod för att visa en kod att skriva in i appen.
  6. Ange koden som appen genererat i avsnittet tvåstegs-autentisering för Firefox-konto.
  7. Ladda ner eller skriv ut återställningskoderna och spara dem på en säker plats om du förlorar åtkomsten till din autentiseringsapp.

Inställningen av din tvåstegs-autentisering är nu klar!