Personliga tilläggsrekommendationer

Om du vill använda den nya funktionen, vänligen uppdatera Firefox om du inte har den senaste versionen.
Tillägg vanligtvis skapade av programvaruutvecklare från tredje part, som låter dig lägga till funktioner i Firefox och anpassa din webbläsarupplevelse. Firefox kan ibland rekommendera tillägg medan du surfar. Se Recommendations from Firefox för detaljer.

Firefox kan också erbjuda personliga tilläggsrekommendationer i panelen Tilläggshanterare Hämta tillägg.

Anpassade tillägg

För att öppna den här panelen:
Klicka på menyknappen Bilden "Fx57menu" finns inte., klicka på Tillägg och temanFx57Addons-icon Tillägg och temanFx57Addons-icon Tillägg och välj Hämta tillägg.

Vad är personligt anpassade rekommendationer i Tilläggshanteraren?

Personligt anpassade rekommendationer är baserat på andra tillägg du har installerat, profilinställningar, maskinvara och användarstatistik. All användardata för rekommendationerna är anonymiserade, icke-personlig information.

För att bättre kunna förutse vilka tillägg du kanske är intresserade av så använder Firefox sig av Telemetry-Aware tilläggsrekommenderare (TAAR). Det är en Mozilla-tjänst som rekommenderar tillägg genom att titta på vanlig webbläsar-telemetri. Detta innebär att TAAR analyserar användardata från en stor grupp Firefox-användare, vilka tillägg du tidigare installerat och allmänna karaktärsdrag baserat på din profil (exempelvis språkinställningar). Baserat på denna informationen så skräddarsyr TAAR tillägg just för dig.

All data som TAAR analyserar för att kunna ge dig personliga tilläggsrekommendationer är helt anonyma.

Hur väljs tilläggen?

Alla tilläggsrekommendationer som visas i Tilläggshanteraren måste först passera en grundlig redaktionell process. Rekommenderade tillägg är exceptionella tillägg som är handplockade av Mozillas redaktion. Dessa tillägg möter Mozillas högsta standard för funktionalitet, användarerfarenheter och säkerhet.

Tilläggsutvecklare kan inte betala för att hamna i rekommendationslistan, och Firefox får ingen kompensation för detta. Rekommendationer är enbart till för att ge en bättre upplevelse för Firefox-användare.

Hur slutar jag att få personliga rekommendationer i tilläggshanteraren?

För att stänga av personliga tilläggsrekommendationer i Tilläggshanteraren:

1. I menyraden längst upp på skärmen klickar du på Firefox och väljer Inställningar. Klicka på menyknappen Fx57Menu och välj InställningarInställningar.Klicka på menyknappen Fx89menuButton och välj Inställningar.

2. I panelen Sekretess & säkerhet, gå ner till Datainsamling och användning för Firefox och avmarkera rutan som säger, Tillåt Firefox att göra personliga utökningsrekommendationer.

Om du slutar använda anpassade rekommendationer så kommer du ändå att se allmänna tilläggsrekommendationer i tilläggshanteraren, dock kommer de inte att vara personligt anpassade för dig genom telemetridata.

Vem tjänar på de personliga rekommendationerna?

Faktiskt så är det Firefox-användare som du. Genom att tillämpa mer skräddarsydda tilläggsrekommendationer så hoppas vi att kunna presentera tillägg som är anpassade efter just dina behov.

Rekommendationer är främst inriktat för att ge dig som användare en bättre webbläsarupplevelse. Som beskrivningen ovan, tilläggsutvecklare kan inte betala för att hamna i den rekommenderade tilläggslistan, och Firefox får heller ingen kompensation för detta.

Hur lär jag mig mer om tillägg?

Besök addons.mozilla.org (AMO) för att utforska tusentals tillägg och teman. De flesta tilläggen och teman som du hittar där är utvecklat och framtaget av enskilda utvecklare från hela världen.