Hur du väljer startsida

Revideringsinformation
  • Reviderings-ID: 43586
  • Skapad:
  • Skapare: MarieD
  • Kommentar: Updated the whole file to include changes from the approved English version
  • Granskad: Ja
  • Granskad:
  • Granskad av: krissie
  • Är godkänd? Ja
  • Är nuvarande revidering? Nej
  • Redo för översättning: Nej
Revideringskälla
Revideringsinnehåll

Att ändra hemsida i Firefox är lätt. Kan du inte bestämma dig för bara en sida? Inga problem. Firefox låter dig ställa in en grupp av webbsidor som startsida. Denna artikel kommer att ge dig exempel och steg-för-steg-instruktioner om hur du anpassar dina startsides-inställningar för att bäst passa hur du arbetar.

Viktigt: Om din startsida har blivit kapad, se artikeln Ta bort ett program, som har tagit över Firefox sökfält eller hemsida.

Välj en enskild webbsida som startsida

Om du vill att saker ska vara enkla, här är hur du ställer in din startsida i tre enkla steg.

1. Gå till sidan du vill använda som din startsida. Om du vill ha en tom startsida, öppna en ny flik.
  2. Klicka på ikonen till vänster om webbadressen och dra och släpp den på knappen Startsida i verktygsfältet.

Home page Win1
Home page Mac1
Home page Lin1

1. Klicka på Ja för att ställa in denna som din startsida.

Prova det: Klicka på knappen Startsida i verktygsfältet och din nya startsida kommer att laddas i den nuvarande fliken. Det blir inte mycket enklare än så!

Välj flera webbsidor som din startsida

Detta är vägen till att ha en-klicks-tillgång till alla dina favorit-webbsidor. Till exempel: Du kan ställa in Firefox startsides-knapp till att öppna din epost, favorit-nyhetssida och Facebook samtidigt.

1. Öppna ett nytt fönster och ladda den första webbsidan du vill ha i din startsida.
  2. Klicka på ny flik-knappen och öppna nästa webbsida. Repetera detta steg tills du har öppnat alla de önskade siterna i nya flikar.
  3. I menyraden längst upp på skärmen klickar du på Firefox och väljer Inställningar. Klicka på menyknappen Fx57Menu och välj InställningarInställningar.Klicka på menyknappen Fx89menuButton och välj Inställningar.

4. Välj panelen Allmänt.
  5. Klicka på Använd aktuella sidor.
    Home page Win2Home page Mac2Home page Lin2
  6. Stäng sidan about:preferences. Alla ändringar du har gjort sparas automatiskt.

Prova det: Stäng alla dina flikar och klicka på Startsida-knappen. Se alla dina valda sidor öppnas upp i flikar. Gör det igen! Du vet att du vill.

Notera: Att ställa in för många sidor som din startsida kan göra att det tar lång tid för Firefox att starta upp.

Återställ standardstartsidan

Om du vill ta bort dina startsides-anpassningar, detta är vägen att göra det.

1. I menyraden längst upp på skärmen klickar du på Firefox och väljer Inställningar. Klicka på menyknappen Fx57Menu och välj InställningarInställningar.Klicka på menyknappen Fx89menuButton och välj Inställningar.

2. Välj panelen Allmänt.
  3. I sektionen ”Vid start”, klicka på knappen Återställ standard.
    Home page Win3Home page Mac3Home page Lin3
  4. Stäng sidan about:preferences. Alla ändringar du har gjort sparas automatiskt. .

Ställ in vilka sidor som ska öppnas när Firefox startas

Detta är en bra funktion du kan använda i tillägg till startsides-inställningarna. För att spara tid, så kan du göra så att Firefox öppnar de sidor du besökte sista gången du använde det så att du kan fortsätta där du slutade.

1. I menyraden längst upp på skärmen klickar du på Firefox och väljer Inställningar. Klicka på menyknappen Fx57Menu och välj InställningarInställningar.Klicka på menyknappen Fx89menuButton och välj Inställningar.

2. Välj panelen Allmänt panel.
  3. I sektionen "Vid start", klicka på rullgardinsmenyn bredvid "När Firefox startar:" och välj vad Firefox ska visa när det startas upp.
    • Visa startsidan - Visar startsidan/startsidorna.
    • Visa en tom sida - Visar en tom sida. Denna laddas fort eftersom du inte behöver vänta på att en massa flikar ska laddas.
    • Visa fönster och flikar från förra sessionen - Öppnar de sidor du besökte sista gången du använda Firefox så att du kan fortsätta där du slutade. För mer information, se Restore previous session - Configure when Firefox shows your most recent tabs and windows.
      • Som standard kommer Firefox att ladda alla dina flikar när det startas. För att endast ladda flikarna när du klickar på den, klicka för "Ladda inte flikar förrän de visas."
  4. Stäng sidan about:preferences. Alla ändringar du har gjort sparas automatiskt. .

Prova det: Om du verkligen vill göra något speciellt, så kan du ställa in en grupp av webbsidor som startsida "och" ställa in Firefox att öppna de sidor du besökte sista gången du använde det. På det sättet så kan du fortsätta ditt arbete där du slutade och ha en-klicks-tillgång till dina favorit-siter.

Detta är en bra funktion du kan använda i tillägg till startsides-inställningarna. För att spara tid, så kan du göra så att Firefox öppnar de sidor du besökte sista gången du använde det så att du kan fortsätta där du slutade.

1. I menyraden längst upp på skärmen klickar du på Firefox och väljer Inställningar. Klicka på menyknappen Fx57Menu och välj InställningarInställningar.Klicka på menyknappen Fx89menuButton och välj Inställningar.

2. Välj panelen Allmänt panel.
  3. I sektionen "Vid start", klicka på rullgardinsmenyn bredvid "När Firefox startar:" och välj vad Firefox ska visa när det startas upp.
    • Visa startsidan - Visar startsidan/startsidorna.
    • Visa en tom sida - Visar en tom sida. Denna laddas fort eftersom du inte behöver vänta på att en massa flikar ska laddas.
    • Visa fönster och flikar från förra sessionen - Öppnar de sidor du besökte sista gången du använda Firefox så att du kan fortsätta där du slutade. För mer information, se Restore previous session - Configure when Firefox shows your most recent tabs and windows.
      • Som standard så laddar Firefox bara dessa flikar när du klickar på dem. För att ladda alla när Firefox startas, klicka ur "Ladda inte flikar förrän de visas."
  4. Stäng sidan about:preferences. Alla ändringar du har gjort sparas automatiskt. .

Prova det: Om du verkligen vill göra något speciellt, så kan du ställa in en grupp av webbsidor som startsida "och" ställa in Firefox att öppna de sidor du besökte sista gången du använde det. På det sättet så kan du fortsätta ditt arbete där du slutade och ha en-klicks-tillgång till dina favorit-siter.

Detta är en bra funktion du kan använda i tillägg till startsides-inställningarna. För att spara tid, så kan du göra så att Firefox öppnar de sidor du besökte sista gången du använde det så att du kan fortsätta där du slutade.

1. I menyraden längst upp på skärmen klickar du på Firefox och väljer Inställningar. Klicka på menyknappen Fx57Menu och välj InställningarInställningar.Klicka på menyknappen Fx89menuButton och välj Inställningar.

2. Välj panelen Allmänt panel.
  3. I sektionen "Vid start", klicka på rullgardinsmenyn bredvid "När Firefox startar:" och välj vad Firefox ska visa när det startas upp.
    • Visa startsidan - Visar startsidan/startsidorna.
    • Visa en tom sida - Visar en tom sida. Denna laddas fort eftersom du inte behöver vänta på att en massa flikar ska laddas.
    • Visa fönster och flikar från förra sessionen - Öppnar de sidor du besökte sista gången du använda Firefox så att du kan fortsätta där du slutade. För mer information, se Restore previous session - Configure when Firefox shows your most recent tabs and windows.
  4. Stäng sidan about:preferences. Alla ändringar du har gjort sparas automatiskt. .

Prova det: Om du verkligen vill göra något speciellt, så kan du ställa in en grupp av webbsidor som startsida "och" ställa in Firefox att öppna de sidor du besökte sista gången du använde det. På det sättet så kan du fortsätta ditt arbete där du slutade och ha en-klicks-tillgång till dina favorit-siter.

Sammanfattning

Firefox är riktigt flexibel – "du" bestämmer vad som funkar bäst. Håll det enkelt och sätt en enda webbsida som din startsida eller sätt upp en-klicks-access till dina favorit-webbsidor och spara tid genom att låta Firefox hämta upp var du avslutade när det startas. Vad funkar bäst för dig? Prova och se!

Har du problem?

Vi har svaren: