Förbättrat spårningsskydd i Firefox för iOS

Firefox för iOS har en inbyggd funktion för förbättrat spårningsskydd som minskar riktade annonser och hjälper till att stoppa annonsörer från att spåra din surfning. Detta görs med en lista från Disconnect för att identifiera och minska reklam-, social- och analysspårare, samt kryptogrävare och fingeravtrycksspårare. Du kan anpassa ditt skydd genom att stänga av förbättrat spårningsskydd för enskilda webbplatser och välja mellan två skyddsnivåer, Standard eller Strikt.

Slå på eller av spårningsskydd

Förbättrat spårningsskydd är aktiverat som standard för ytterligare integritet. Så här stänger du av det för alla webbplatser:

1. Tryck på menyknappen längst ned på skärmen (menyn visas högst upp till höger om du använder en iPad):
    menu button ios 37

2. Tryck på Inställningar i menypanelen.
  3. Tryck på Spårningsskydd.
  4. Skjut reglaget bredvid Förbättrat spårningsskydd för att slå på eller av switchonios.
  5. Om du slår på det väljer du vilken skyddsnivå du vill ha:
    • Standard: skyddar dig från sociala mediespårare, spårare på flera webbplatser, kryptogrävare och fingeravtrycksspårare.
    • Strikt: detta inkluderar standardskyddsnivån och stoppar också känt spårningsinnehåll som videor, annonser och annat innehåll som innehåller spårningskod. Sidor laddas snabbare men den här inställningen kan också blockera vissa webbplatsfunktioner. Om detta händer, se nedan hur du inaktiverar spårningsskydd för en specifik webbplats.

Stäng av spårningsskyddet endast för specifika webbplatser

Genom att trycka på låsikonen Padlock Fx89 kan du inaktivera förbättrat spårningsskydd i strikt eller standardläge.

1. Tryck på låsikonen i adressfältet.
    • Det kommer att finnas ett alternativ för att slå på eller av skydd för den aktuella webbplatsen.
  2. Tryck på reglaget bredvid Förbättrat spårningsskydd för att stänga av eller slå på switchonios. Blått betyder att det är aktiverat.

Förbättrat spårningsskydd

Inaktivera tillfälligt spårningsskydd för en webbplats

Detta påverkar inte Apples inställning för Intelligent Tracking Prevention (ITP). ITP styrs via dina enhetsnivåinställningar, inte via Firefox-inställningarna.

Om du är i Strikt läge och har problem med att ladda en webbplats kan du snabbt och tillfälligt inaktivera förbättrat spårningsskydd för den aktuella fliken genom att hålla ner uppdateringsknappen och sedan trycka på Ladda om utan spårningsskydd.

refresh ios.
Läs mer om spårning och de standarder Disconnect använder för att skapa sin lista. Läs mer om listorna som används för spårningsskydd av Firefox för iOS.