Flytta Thunderbird-data till en ny dator

Den här artikeln kan vara inaktuell.

En viktig ändring har gjorts i den engelska artikeln som denna artikel baseras på. Tills denna sida uppdateras, kanske detta kan hjälpa: Moving Thunderbird Data to a New Computer

Kopiera alla dina Thunderbird e-postdata

Du kan kopiera dina data till en ny dator (eller annan plats) genom att kopiera din profilmapp och sedan berätta för Thunderbird var du hittar din profilmapp.

1. Hitta befintligt namn och plats för din profilmapp genom att välja "Hjälp > Felsökningsinformation" i Thunderbird meny. Sök sedan efter "Profilmapp" och klicka på knappen Öppna mapp. Detta visar sökvägen för namn som börjar med överordnade mappar och slutar med namnet på din profilmapp.
  2. Använd hjälpmedel i ditt operativsystem för att markera och kopiera den här profilmappen med innehållet till en ny dator eller annan ny plats (med ett nytt namn, om du vill). Var noga med att du inte kopierar en profilmapp medan Thunderbird körs och använder den mappen. Om du har en stor mängd e-postdata kan kopieringsprocessen ta lång tid.
  3. Berätta för Thunderbird var du hittar din profilmapp genom att använda Profil-appen. Till exempel, i Windows 10, a) Stäng Thunderbird, b) Högerklicka på Startikonen, c) Klicka på Kör, d) Skriv det här i rutan Öppna (utan citattecken): "thunderbird.exe -p",
    e) Klicka på OK
  4. I Profil-appen skapar du en ny Thunderbird-profil för din nya profilmapp: a) Klicka på knappen Skapa profil, b) Klicka på Nästa, c) Ange ett namn för din nya Thunderbird-profil (det behöver inte vara samma som namnet på din profilmapp), d) Klicka på knappen Välj mapp, e) Navigera till och välj den nya platsens profilmapp som ställdes in i steg 2, f) Klicka på Välj mapp, g) Klicka på Slutför

Du kommer nu att se ett fönster i profil-appen som visar din nya profil i listan med dina profiler. (Du har nog åtminstone en annan profil, även om den bara heter "default".)
Om du varje gång du startar Thunderbird vill välja från ett urval av profiler, avmarkera kryssrutan "Använd den valda profilen utan att fråga vid start".
För att automatiskt använda en specifik profil, välj den profilen och markera rutan "Använd den valda profilen utan att fråga vid start". (Du kan alltid starta Profil-appen igen, för att ändra den här inställningen.)

Stäng Profil-appen genom att klicka på knappen Avsluta.

Använda Gmail för att flytta meddelanden

Om du är obekväm med att hitta och kopiera mappar med datorns operativsystem. Om du använder Gmail och om du har ett litet antal e-postmeddelanden (mindre än 500) kan du överföra meddelandena till ett Gmail-konto och sedan synkronisera dem till din nya Thunderbird-installation.

1. Skapa ett Gmail-konto om du inte redan har ett.
  2. Skapa en Thunderbird-konto på den ursprungliga datorn för ditt Gmail-konto.
  3. Se till att dina Gmail-kontoegenskaper är konfigurerade för att använda IMAP istället för POP3.
  4. I Thunderbird skapar du matchande undermappar under ditt Gmail-konto för varje meddelandemapp du vill flytta. Thunderbird skapar automatiskt en motsvarande mapp i ditt Gmail-konto. Du kan skapa kapslade undermappar. Till exempel...

Thunderbird folders
  5. För varje mapp du vill överföra, gå till originalmappen i Thunderbird, välj alla meddelanden, högerklicka och välj Kopiera till och välj sedan motsvarande mapp i Gmail-kontot. Eftersom Thunderbird kopierar meddelandena till den nya mappen kopieras de också till ditt Gmail-lagringsutrymme.
  6. På din nya dator installerar du Thunderbird och skapar ditt Gmail-konto.
  7. Dina mappar och meddelanden ska nu vara tillgängliga i Thunderbird på den nya datorn. När du klickar på varje mapp kommer den att synkronisera med ditt Gmail-konto.

Din profilmapp i Thunderbird

Profilmappen lagrar allt om dina e-postmeddelanden, inklusive lokalt lagrade meddelanden och bilagor, adresslistor, kontoinställningar, Thunderbird-inställningar, lagrade lösenord, uppgifter, kalenderdata och data för tilläggsfunktioner.

Du kan behålla en profilmapp på nästan vilken lagring eller enhet som helst. Säkerhetskopiera regelbundet din profilmapp. När du är säker på att du inte vill ha data i en gammal profilmapp, använd ditt operativsystem för att radera det.

Använd ett gott omdöme när du avslöjar dina profilmappsnamn och platser i Thunderbird till andra.

Läs mer om din profilmapp på Profiles - Where thunderbird stores user data.