Firefox tar lång tid på sig att starta

Den här artikeln beskriver några anledningar till en lång uppstarts-tid och åtgärder du kan utföra för att förbättra uppstarts-tiden.

Notera: Funktionen förnya Firefox kan lösa många problem genom att återställa Firefox till dess standardläge samtidigt som du sparar viktig information. Överväg att använda den innan du går igenom en lång felsökningsprocess.

Byt startsida

Problem med startsidan kan göra att Firefox tar en lång tid att starta. Prova att byta din Firefox-startsida till den startsida som är standard eller en tom sida. Se Hur du väljer startsida för instruktioner.

Ändra hur fönster och tabbar laddas

Om du har Firefox inställd till att använda Session Restore-funktionen att visa dina fönster och flikar från förra gången, så kan Firefox ta lång tid att starta om du hade många webbsidor öppna sista gången du använda Firefox. Kryssa i Ladda inte flikar förrän de visas i General panel of the OptionsPreferences window så bara den sista valda fliken laddas vid uppstart.

Startup-loadtabs

Om du har Firefox inställd till att använda Session Restore-funktionen att visa dina fönster och flikar från förra gången, så kan Firefox ta lång tid att starta om du hade många webbsidor öppna sista gången du använda Firefox. Kryssa i Ladda inte flikar förrän de visas i General panel of the OptionsPreferences window så bara den sista valda fliken laddas vid uppstart. (Detta bör vara standard-inställning).

Startup-loadtabs

Om du har Firefox inställd till att använda Session Restore-funktionen att visa dina fönster och flikar från förra gången, så kan Firefox ta lång tid att starta om du hade många webbsidor öppna sista gången du använda Firefox. Kryssa i Ladda inte flikar förrän de visas i Tabs panel of the OptionsPreferences window så bara den sista valda fliken laddas vid uppstart. (Detta bör vara standard-inställning).

Kolla ditt antivirus-program

Firefox läser normalt in ett antal filer under uppstart. Vissa antivirus-program kan göra intensiv skanning av varje fil under uppstart, och det kan då blockera tillgången till programmet tills alla skanningar är klara. Om detta problem började efter installation, uppdatering, eller om-konfiguration av ditt antivirus-program, kontakta programleverantören för hjälp.

Felsök tillägg eller teman

Firefox laddar tillägg när det startas upp och många tillägg lägger till uppstarts-uppgifter. Se Troubleshoot extensions, themes and hardware acceleration issues to solve common Firefox problems för åtgärder om hur man identifierar ett tillägg som kan orsaka problem.

Optimera Windows

Andra lösningar

Om de tidigare förslagen inte minskade uppstarts-tiden rejält, se Grundläggande felsökning för andra åtgärder du kan utföra för att lösa problemet.