Firefox Lockwise - Varningar för kränkta webbplatser

Den här artikeln gäller Firefox version 70 och senare.

Firefox Lockwise lösenordshanterare visar varningar om inloggningar som potentiellt exponerades i dataintrång. Om det är troligt att en av dina sparade inloggningar exponerades i ett känt dataintrång ser du denna varning med dess tillhörande inloggning. Välj Läs mer för att läsa information om överträdelsen på Firefox Monitor.

Alerts for breached websites in Firefox Lockwise76 password breach

Hur Firefox aviserar om webbplatsöverträdelser

Firefox kontrollerar datumet för en känd webbplatsöverträdelse mot det datum du sparade ett lösenord för den webbplatsen. Om webbplatsen hade intrång efter att du har sparat ditt lösenord ser du denna varning. Databasen över överträdda webbplatser tillhandahålls av Have I been Pwned.

Från och med Firefox version 76, kommer Firefox också att kontrollera om du har använt några av dessa potentiellt sårbara lösenord med andra inloggningar som du har sparat i Lockwise. Webbläsaren gör detta genom att skapa en krypterad lista över dina överträdda lösenord och sedan kontrollera de mot alla sparade lösenord. Firefox behåller inte loggar över dina vanliga lösenord eller känner till dem.

Obs: Firefox skickar aldrig dina inloggningar eller lösenord till tredje parts tjänster eller servrar. Den håller all information om inloggningar och överträdelser anonym.

Stäng av varningar för webbplatsöverträdelser i Lockwise

Inaktivering av funktionen förhindrar också Firefox från att kontrollera om du har använt dessa potentiellt sårbara lösenord i någon av dina andra sparade inloggningar.

1. I menyraden längst upp på skärmen klickar du på Firefox och väljer Inställningar. Klicka på menyknappen Fx57Menu och välj InställningarInställningar.Klicka på menyknappen Fx89menuButton och välj Inställningar.

2. Välj panelen Sekretess & säkerhet gå till avsnittet Inloggningar och lösenord.
    Inloggningar och lösenord
  3. Avmarkera kryssrutan för Visa varningar om lösenord för webbplatser med intrång.
För att se om din e-postadress var en del av ett intrång, registrera dig på Firefox Monitor.