Blockera en avsändare

Thunderbird har inte möjlighet till att blockera e-postmeddelanden från specifika personer eller domäner. Du kan dock använda meddelandefilter för att automatiskt avlägsna oönskade meddelanden.

Meddelandefilter fungerar på ett per-konto basis, så när du ställer in filtret måste du konfigurera den att agera på rätt konto. Det enklaste sättet att göra detta är:

• Välj ett meddelande från en avsändare du vill blockera: HögerklickaTryck och håll ner Ctrl-tangenten, klicka på avsändarens adress och välj Skapa filterregel utifrån....

Skapa filterregler

• Detta kommer att öppna fönstret Filterregler med den e-postadress redan insatt i filtret.
    1. Namnge filtret. Något med "Blockeringslista" kan vara lämpligt.
    2. I den nedre halvan av fönstret, ändra åtgärden att utföra till Ta bort meddelandet.

Filterregle

• Klicka OK för att spara filtret. Nästa gång den personen skickar mejl till dig, kommer den automatiskt att tas bort.

Meddelandefilter som du har skapat kan öppnas och redigeras genom att välja Meddelandefilter i menyn Verktyg. Det är inte nödvändigt att skapa ett individuellt filter för varje adress som du vill blockera. Nu har du filtret Blockeringslista, nästa gång du vill blockera någon kan du lägga till personens adress i toppen av filtret genom att klicka på {-knappen +}-knappen och därmed skapa ett nytt fält för att skriva in den nya adressen. Se till att du väljer alternativet "Matchar någon av följande", eftersom du önskar att det aktiveras på någon av de listade adresserna.