Tillåt eller blockera automatisk uppspelning av media i Firefox

Funktionen blockera automatisk uppspelning testas i förhandsversioner av Firefox. Den kommer att finnas tillgänglig i Firefox version 66 och senare.
Funktionen blockera automatisk uppspelning aktiveras gradvis under Firefox version 66 utgivningscykel, så vissa användare kanske inte ser den.

Firefox blockerar alla medier med ljud från att automatiskt spelas upp. Om du vill att en webbplats automatiskt ska spela upp media, kan du ge den tillstånd genom att följa en av metoderna nedan.

Platsinställningar

När Firefox aktivt blockerar en video med ljud visas en särskild ikon i adressfältet. Klicka på knappen Site Info button i adressfältet för att öppna kontrollcentret där du kan växla mellan alternativen för att blockera eller tillåta autoplay-ljud. Det här alternativet visas alltid i kontrollcentret.

Control Center Autoplay blocking

Lägg till webbplatser i din lista för automatisk uppspelning av media

1. I menyraden längst upp på skärmen klickar du på Firefox och väljer Inställningar. Klicka på menyknappen Fx57Menu och välj InställningarInställningar.Klicka på menyknappen Fx89menuButton och välj Inställningar.

2. Välj panelen Sekretess & säkerhet.
  3. Bläddra ner till avsnittet Rättigheter.
  4. Hitta inställningen Blockera webbplatser från att automatiskt spela upp ljud och klicka på Undantag… för att hantera din lista.

Alltid tillåta eller förhindra automatisk uppspelning av media

För att alltid tillåta eller förhindra automatisk uppspelning för alla medier med ljud, följ dessa steg:

1. I menyraden längst upp på skärmen klickar du på Firefox och väljer Inställningar. Klicka på menyknappen Fx57Menu och välj InställningarInställningar.Klicka på menyknappen Fx89menuButton och välj Inställningar.

2. Välj panelen Sekretess & säkerhet.
  3. Bläddra ner till avsnittet Rättigheter.
  4. Använd inställningen Blockera webbplatser från att automatiskt spela upp ljud för att ändra din inställning. Ditt val gäller alla medier för alla webbplatser.
Tillåt eller blockera automatisk uppspelning av media i Firefox

Aviseringsfönster

När en webbplats försöker spela upp media automatiskt, kommer Firefox att varna dig genom att visa ett meddelande. Välj Tillåt eller Tillåt inte för att låta Firefox komma ihåg behörighetsinställningen för den här webbplatsen. Om du avmarkerar Kom ihåg detta beslut kommer Firefox att komma ihåg inställningen för den här webbplatsen endast i den aktuella fliken.

allow autoplay

Platsinställningar

Klicka på knappen Site Info button i adressfältet för att öppna kontrollcentret, där du kan rensa tillståndet så att Firefox inte längre kommer ihåg inställningen.

disable button autoplay

Lägg till webbplatser i din lista för automatisk uppspelning av media

1. I menyraden längst upp på skärmen klickar du på Firefox och väljer Inställningar. Klicka på menyknappen Fx57Menu och välj InställningarInställningar.Klicka på menyknappen Fx89menuButton och välj Inställningar.

2. Välj panelen Sekretess & säkerhet.
  3. Bläddra ner till avsnittet Rättigheter.
  4. Hitta inställningen Blockera webbplatser från att automatiskt spela upp ljud och klicka på Undantag… för att hantera din lista.

Alltid tillåta eller förhindra automatisk uppspelning av media

För att alltid tillåta eller förhindra automatisk uppspelning för alla medier med ljud, följ dessa steg:

1. I menyraden längst upp på skärmen klickar du på Firefox och väljer Inställningar. Klicka på menyknappen Fx57Menu och välj InställningarInställningar.Klicka på menyknappen Fx89menuButton och välj Inställningar.

2. Välj panelen Sekretess & säkerhet.
  3. Bläddra ner till avsnittet Rättigheter.
  4. Bredvid För webbplatser som automatiskt spelar upp ljud, klickar du på rullgardinsmenyn för att välja Tillåt automatisk uppspelning eller Tillåt inte automatisk uppspelning. Ditt val gäller alla medier för alla webbplatser.
universal autoplay