Återställ lösenordet för ditt Firefox-konto med återställningsnycklar

Den här artikeln kan vara inaktuell.

En viktig ändring har gjorts i den engelska artikeln som denna artikel baseras på. Tills denna sida uppdateras, kanske detta kan hjälpa: Reset your Mozilla account password with Recovery Keys

Firefox-konton använder ditt lösenord för att kryptera dina data (som bokmärken och lösenord) för extra säkerhet. När du glömmer ditt lösenord och måste återställa det kan dessa data raderas. För att förhindra att detta sker, generera din återställningsnyckel innan du måste återställa ditt lösenord.

Du kan använda din återställningsnyckel för att logga in på ditt Firefox-konto för att återfå åtkomst till dina data om du skulle glömma ditt lösenord.

Generera och lagra din återställningsnyckel

Viktigt: Gör detta så att du har din återställningsnyckel redo om du behöver återställa ditt lösenord.
  1. Klicka på menyknappen Bilden "fx57menu" finns inte.Fx89menuButton för att öppna menypanelen.
  2. Klicka på Firefox-konton (din e-postadress) eller logga in om du inte redan är det.
  3. När du har loggat in klickar du på Hantera konto.
    fxa menu 87
    • Firefox-kontosidan öppnas på en ny flik.
  4. Under Säkerhet, bredvid Återställningsnyckel klicka på Skapa.
  5. Ange ditt lösenord och klicka sedan på Fortsätt.
  6. Välj en eller flera metoder för att lagra återställningsnyckeln (Ladda ner, Kopiera, Skriv ut) och klicka sedan på Stäng.
    FxA-SaveRecoveryKey-v2
  7. Förvara din återställningsnyckel på en säker plats där du inte kan förlora den.

Ändra din återställningsnyckel

Om din återställningsnyckel har avslöjats, eller om du bara inte kommer ihåg var du lagrade den, kan du skapa en ny när som helst. Den föregående kommer att sluta att fungera.

1. Följ de tre första stegen i föregående avsnitt för att gå till sidan för Firefox-kontoinställningar.
  2. Under Säkerhet, bredvid Återställningsnyckel klicka på Ta bort.
  3. Klicka igen på Ta bort för att bekräfta.
  4. Följ de återstående stegen i föregående avsnitt för att skapa en ny återställningsnyckel.

Återställ ditt lösenord med dina återställningsnycklar

Om du har glömt ditt lösenord och behöver återställa det, följ dessa steg.

1. Klicka på länken Har du glömt ditt lösenord? på inloggningssidan.
  2. Kontrollera din e-post och klicka på länken för återställning av lösenord.
  3. Ange återställningsnyckel.
  4. Skapa ett nytt lösenord.
  5. Skapa en ny återställningsnyckel.