Bruk temaer for å forandre utseende på Firefox

Et tema er en tilleggstype som endrer utseende til Firefox. Denne artikkelen beskriver hvordan du finner, installerer og behandler temaer i Firefox.

Hva er temaer?

Et tema endrer utseende til Firefox, slik som fargebruk og bakgrunnsbilder i verktøylinjene. Fargeskjemaet til menyer og innebygde sider følger hverandre, basert på om tekstfargen i verktøylinjen din er lys eller mørk. Noen nettsteder vil også følge samme fargeskjema. Fx96 Light Theme menu and new tab Fx96 Dark Theme menu and new tab

Firefox kommer med et standard Systemtema og de valgbare temaene Colorways, Lyst, Mørkt og Alpenglow, men du kan alltid installere nye temaer.

Merknad: Alle temaer er lettvektstemaer (bakgrunn). Komplette temaer støttes ikke lenger. Les Innebygde temaer i Firefox - Alternativ til komplettetemaer.

Installere temaer

1. Klikk på menyknappen Fx89menuButton, klikk på Tillegg og temaer og velg Anbefalinger eller Temaer.
  2. Bla gjennom de foreslåtte temaene eller gå til addons.mozilla.org for å se på flere temaer.
  3. Klikk på temaets Utvikler for å finne mer informasjon om det.
  4. Klikk på + Installer tema knappen.
    Fx80InstallerTema
    • For å installere et tema fra addons.mozilla.org, klikk på temaet og på + Installer tema knappen på siden som kommer opp.
    Fx80InstallerTemaFraAddonsMozillaOrg
    Firefox vil laste ned temaet som er valgt, og vil i noen tilfeller gi beskjed om at det er blitt installert.

Merknad: Om du bare vil endre fargebruken, er Colorways by Firefox en samling av temaer du kan velge fra.

Du kan også installere utvidelsen Firefox Color fra Mozilla for blant annet å endre fargen til faner og verktøylinjer og for å legge til en egen bakgrunn. Les Firefox Color Homepage for detaljer.

Behandle temaer

Klikk på menyknappen Fx89menuButton, klikk på Tillegg og temaer og velg Temaer.

• Temaet som er i bruk vises på toppen, under Påslått.
  • Andre tilgjengelige temaer listes opp under AvslåttLagrede tema.
Fx102WinNorskBehandleTemaerFx103WinNorskBehandleTemaer

Tilbakestille til standard tema

1. Klikk på menyknappen Fx89menuButton, klikk på Tillegg og temaer og velg Temaer.
    • Om det Påslåtte temaet er et valgfritt eller et tema du har lagt til, vil det ha et Deaktiver valg.
  2. Klikk på Deaktiver. Systemets standardtema blir slått på.

Bytte temaer

1. Klikk på menyknappen Fx89menuButton, klikk på Tillegg og temaer og velg Temaer.
  2. Bla gjennom listen over temaer.
  3. Klikk på Aktiver for å bruke et tema du velger.
    Fx102WinNorskAktiverTemaFx103WinNorskAktiverTema

Fjerne temaer

Merknad: Du kan ikke fjerne temaene som følger med Firefox (System, Lyst, Mørkt og Alpenglow), men du kan slå dem av ved å bytte tema eller tilbakestille til standard tema (se over).

Slik fjerner du et tema du tidligere har installert i Firefox:

1. Klikk på menyknappen Fx89menuButton, klikk på Tillegg og temaer og velg Temaer.
  2. Klikk på ellipsen Fx107-Addons-3dotIcon (3-prikker) ikonet for det temaet du ønsker å fjerne og velg Fjern.
    Fx102WinNorskFjernTemaFx103WinNorskFjernTema
Merknad: Om du fjerner et Påslått tema, så kommer standard Systemtema til å bli slått på.

Om du ikke klarer å fjerne et tema, les Kan ikke fjerne et tillegg (utvidelse eller tema).

Feilsøking