Kan ikke installere tillegg (utvidelser eller temaer)

At et tillegg ikke lar seg installere kan skyldes feil i tillegget, innstillinger i Firefox, eller Firefox-versjonen du bruker. Denne artikkelen beskriver forskjellige årsaker til installasjonsproblemer og hva du kan gjøre for å løse dem.

Tillegget er ikke kompatibelt

En innebygget fil i hvert tillegg viser hvilke versjoner av Firefox det er kompatibelt med. På Mozillas nettsted Tillegg for Firefox kan du sjekke versjonskompatabilitet for hvert tilgjengelig tillegg.

Om din installert versjon av Firefox ikke er blant de versjonene tillegget er kompatibelt med, vil det å installere tillegget resultere i en feil som viser at tillegget ikke er kompatibelt. Da har da følgende valg:

• Oppdater Firefox til nyeste versjon. For mer informasjon, se Oppdater Firefox til den nyeste versjonen.
  • Finn en versjon av tillegget som er kompatibelt med din versjon av Firefox. Nettstedet Tillegg for Firefox viser normalt den nyeste versjonen av hvert tillegg.
  • Bruk et annet tillegg. For mange tillegg finnes det lignende tillegg som gir samme funksjonalitet. For mer informasjon, se Tillegg for Firefox.
  • Ta kontakt med utvikleren av tillegget på støtte-nettstedet vist på dets nettside. (Merk: en anmeldelse vil ikke nødvendigvis komme fram til utvikleren.)

Firefox har stoppet dette nettstedet fra å installere et uklarert tillegg

Firefox beskytter deg fra skadevare (skadelig programvare) og nettleserkaprere ved å blokkere tredjeparts tillegg som ikke er klarert og digitalt signert av Mozilla. For mer informasjon, se Signering av tillegg i Firefox.

Tillegget medfører høy risiko for å skape problemer med stabilitet eller sikkerhet og kan ikke installeres

En del tillegg er blokkeringslistet av Mozilla fordi de ikke er sikre. For mer informasjon, se Tillegg som forårsaker problemer med stabilitet eller sikkerhet legges til på en blokkeringsliste.

Firefox avverget at nettstedet spurte deg om å installere programvare

Som standard tillater Firefox kun at du installerer tillegg fra klarerte nettsteder. Om nettstedet du installerer tillegg fra ikke er på listen over klarerte nettsteder, vil et gult felt komme til syne på toppen av nettsiden inneholdende en tekst med innhold som ligner på:

Firefox stoppet dette nettstedet (www.example.com) fra å spørre deg om å få installere programvare på din datamaskin.

For å tillate installasjon, klikk Tillat i det gule feltet.

Gjør følgende for å legge til nettstedet på listen over klarerte nettsteder:

1. I menylinjen på toppen av skjermen, klikk på Firefox og velg Innstillinger.Klikk på menyknappen Fx89menuButton og velg Innstillinger.
  2. Velg Personvern og sikkerhet panelet og naviger ned til Tillatelser avsnittet.
  3. Til høyre for Advar meg når nettsteder forsøker å installere utvidelser klikk Unntak ….
  4. I dialogboksen Tillate nettsteder - Installering av utvidelser vises listen over klarerte nettsteder. Legg inn URL til det nettstedet i feltet Adressen til nettstedet.
  5. For å klarere nettstedet, klikk Tillat. Klikk så på Lagre endringer.
  6. Lukk siden Innstillinger. Alle endringer du har gjort vil bli lagret automatisk.

Du bes om å laste ned tillegget istedenfor å installere det

Noen nettsteder utgir tillegg som nedlastinger, du må laste ned filen til datamaskinen din før du installerer den.

• Disse filene er vanligvis .xpi eller .jar filer.
  1. Last ned filen til din datamaskin.
  2. Klikk på menyknappen Fx89menuButton, klikk på Tillegg og temaer og velg Utvidelser.
  3. For å legge til det nedlastede tillegget på listen over tilgjengelige tillegg, dra og slipp filen i Tilleggs-vinduet. Tillegget blir lagt til listen.
  4. Installasjonsprosessen skal så begynne.

Ingenting skjer når du klikker på installasjons-lenken

Om du klikker på en installasjons-lenke og ikke noe skjer, sjekk at JavaScript er slått på. For mer informasjon, se Innstillinger for JavaScript og for interaktive nettsider.

Ødelagte utvidelsesfiler

Ødelagte konfigurasjonsfiler for utvidelser kan forårsake problemer når man forsøker å installere en utvidelse. Om man sletter disse filene vil Firefox gjenskape dem (fjerner enhver feil) ved neste oppstart. Du mister ikke utvidelsene dine eller innstillingene deres ved å slette disse filene.

1. Åpne din profilmappe:

• Klikk på meny-knappen Fx89menuButton, klikk på Hjelp og velg Mer feilsøkingsinformasjon.Fra Hjelp-menyen velg Mer feilsøkingsinformasjon. Feilsøkingsvinduet åpnes i en ny fane.
    • I Programinfo-avsnittet, til høyre for ProfilmappeProfilkatalog, klikk på Åpne mappeVis i FinderÅpne katalogen. Det nye vinduet som åpnes viser profilmappen din.Profilmappen din vil da åpne.
    Merknad: Hvis du ikke kan åpne eller bruke Firefox, vennligst følg instruksjonene i Finne profilmappen uten å åpne Firefox.

2. Trykk på Firefoxmenyen Fx89menuButton og velg Avslutt.Trykk på Firefox i toppen av skjermen og velg Avslutt Firefox.Trykk på Firefoxmenyen Fx89menuButton og velg Avslutt.
  3. Slett følgende filer:
    • extensions.sqlite
    • extensions.sqlite-journal (om den finnes)
    • extensions.ini
    • extensions.json
  4. Start Firefox på nytt.

Konflikt med andre utvidelser

En tidligere installert utvidelse kan skape problemer ved installasjon av nye utvidelser. Installer den nye utvidelsen til Firefox i Sikker modus som en omgåelse av problemet.

Basert på informasjon fra Unable to install themes or extensions - Firefox (mozillaZine KB)