Tilpasning av Firefox ved bruk av policies.json

Policy-støtte kan gjøres ved hjelp av JSON filen policies.json. Til forskjell fra å tilpasse Firefox ved å bruke Group Policy, så er policies.json anvendbar på tvers av alle plattformer, noe som gjør det til den foretrukne metoden i bedrifts-miljøer som har arbeidsstasjoner med forskjellige operativsystemer.

For å implmeneter policy-støtte på denne måten, må det lages en policies.json fil. Denne filen legges i en mappe med navn distribution i installasjonsmappe-strukturen til Firefox. Denne mappen finnes normalt ikke i standard-installasjonen, så den må legges til manuelt.

policies.json filen ser slik ut:

{

"policies": {
 "BlockAboutConfig": true
 }
}

I dette eksemplet settes BlockAboutConfig policy til true, som fører til at brukeren ikke har tilgang til about:config-siden.

Den nyeste informasjonen om våre policies finnes i README i GitHub-lageret vårt.

MERK: Denne metoden vil ikke fungere dersom Firefox allerede setts opp ved hjelp av Group Policy.