Tilbakestill passordet for Mozilla-kontoen din med gjenopprettingsnøkler

Du kan bruke kontogjenopprettingsnøkkelen til Mozilla-kontoen din for å logge inn når du har glemt passordet ditt.

Hvorfor slettes dataene mine når jeg tilbakestiller passordet mitt?

Mozilla-kontoen bruker passordet ditt til å kryptere dataene dine (bokmerker og passord) som ekstra sikkerhet. Når du har glemt passordet ditt og må tilbakestille det, vil dataene dine kunne bli slettet. For å forhindre dette må du generere din egen unike kontogjenopprettingsnøkkel før du tilbakestiller passordet.

Generere og lagre kontogjenopprettingsnøkkelen din

Viktig: Gjør dette så du har kontogjenopprettingsnøkkelen din klar om du må tilbakestille passordet ditt.
  1. Klikk på menyknappen Bildet "fx57menu" finnes ikke.Fx89menuButton for å åpne menypanelet.
  2. Klikk på Mozilla-konto (e-postadressen din) eller logg inn om du ikke er pålogget.
  3. Når du er innlogget, klikk på Behandle konto.
    Fx115WinNorskMenyBehandleKonto
    • Siden med Mozilla-kontoen åpnes i en ny fane.
  4. Under Sikkerheit, til høyre for Kontogjenopprettingsnøkkel, klikk på Opprett.
  5. Skriv inn passordet ditt og klikk på Fortset.
  6. Velg en eller flere metoder for å lagre kontogjenopprettingsnøkkelen (Last ned, Kopier, Skriv ut) før du klikker på Lat att.
    Fx115WinAccountRecoveryKeyGeneration
  7. Lagre kontogjenopprettingsnøkkelen din på et trygt sted du ikke mister den.

Bytte kontogjenopprettingsnøkkelen din

Om kontogjenopprettingsnøkkelen din er blitt kjent for andre, eller du har glemt hvor du har lagret den, kan du lage en ny når som helst. Den forrige nøkkelen mister da gyldighet.

1. Gå gjennom de tre første trinnene i forrige avsnitt for å komme til innstillingssiden for Mozilla-kontoer.
  2. Under Sikkerheit, til høyre for Kontogjenopprettingsnøkkel, klikk på Fjern.
  3. Klikk igjen på Fjern i bekreftelsesvinduet.
  4. Følg de resterende trinnene i forrige avsnitt for å lage en ny kontogjenopprettingsnøkkel.

Tilbakestill passordet ditt med kontogjenopprettingsnøkkelen din

Slik tilbakestiller du passordet ditt om du har glemt det:

1. Klikk på Forgot password? lenken i innloggingsvinduet.
  2. Sjekk e-posten din og klikk på lenken for tilbakestilling av passord du finner i meldingen.
  3. Skriv inn kontogjenopprettingsnøkkelen din.
  4. Lag et nytt passord.
  5. Lag en ny kontogjenopprettingsnøkkel.