Template:Tracking

Firefox, Firefox OS, Firefox for Android Firefox, Firefox OS, Firefox for Android Last updated: 04/22/2015

De fleste store nettsider sporer deres brukeres atferd og selger disse eller gir informasjonen videre til andre firmaer (som annonsører). Firefox har en Ikkespor-funksjon som lar deg fortelle nettsider at du ikke vil ha din atferd på en nettside sporet. Denne artikkelen forklarer hva sporing er, hvordan Ikkespor-funksjonen fungerer og hvordan du kan skru den på.

Hva er sporing?

Sporing er et begrep som inkluderer mange ulike metoder som nettsider, annonsører og andre bruker for å lære om din atferd på nettet. Dette inkluderer informasjon over hvilke nettsteder du besøker, ting du liker, ikke liker og hva du kjøper. De bruker ofte denne informasjonen til å vise reklame, produkter og tjenester som er veldig målrettede mot deg.

Hvordan fungerer Ikkespor-funksjonen?

Når du skrur på Ikkespor-funksjonen forteller Firefox alle nettsider du besøker (og deres annonsører og andre innholdsleverandører) at du ikke vil ha din atferd på nett sporet. Å følge denne instillingen er frivillig, det kreves ikke fra individuelle nettsteder at de respekterer det, men nettsider som respekterer denne instillingen vil automatisk slutte å spore din atferd uten noen annen handling fra din side.

Det å skru på Ikkespor-funksjonen vil ikke påvirke din evne til å logge inn på nettsider eller få Firefox til å glemme din private informasjon - slik som innhold i handlekurver, plasseringsinformasjon eller innloggingsinformasjon.

Merk: Du kan få mindre relevant reklame på nettsteder hvis du har Ikkespor-alternativet aktivert.