Hvordan fjerne Babylon verktøylinje, startside og søkemotor

Babylon oversettelses-programvare legger til en verktøylinje og andre tillegg til nettlesere. Programvaren endre også på innstillingene dine vedrørende startside og søkemotor. Endringene gjøres på en slik måte at de kan være vanskelig å oppdage og reversere. Denne artikkelen forklarer hvordan du fjerner Babylon fullstendig og bringer Firefox tilbake til normalt oppsett og virkemåte.

Merk: Denne artikkelen gjelder kun for Windows and Mac OS X. For å se innholdet, velg Windows eller Mac OS X fra nedtrekksmenyen.
Viktig: Trinnene i denne artikkelen medfører bruk av funksjonen Tilbakestill Firefox som finnes tilgjengelig i den nyeste versjonen av Firefox. Vi anbefaler at du laster ned og installerer denne fra mozilla.org/firefox før du fortsetter (les Installer Firefox på Windows for detaljer)(les Hvordan laste ned og installere Firefox på Mac for detaljer).

1. Avinstaller Babylon programvare

1. Klikk på Start-knappen og velg Control Panel. Kontrollpanelet åpnes.
    Control Panel - WinXP
  2. I kontrollpanelet klikker du på Legg til eller fjern programmer. Vinduet for Legg til eller fjern programmer åpnes.
  3. Velg Babylon fra listen over programmer som er installert.
  4. For å starte avinstalleringen, klikk på Fjern knappen til høyre for Babylon.

Remove Babylon - WinXP
  5. I avinstalleringsveiviseren for Babylon, klikk på Avinstaller og følg så instruksjonene som kommer opp på skjermen.

Uninstall Babylon
  6. Gjenta disse stegene for å fjerne annen programvare du har installert som er relatert til Babylon, slik som Babylon Toolbar, Browser Manager eller Browser Protection.
  1. Klikk på Start-knappen og velg Control Panel. Kontrollpanelet åpnes.
    Control Panel - Win7
  2. I kontrollpanelet klikker du på Avinstaller et program lenken i avsnittet Programmer.

Uninstall a program - Win7
  3. Velg Babylon fra listen over programmer som er installert.
  4. For å starte avinstalleringen, klikk på Fjern knappen over listen.

Remove Babylon - Win7
  5. I avinstalleringsveiviseren for Babylon, klikk på Avinstaller og følg så instruksjonene som kommer opp på skjermen.

Uninstall Babylon
  6. Gjenta disse stegene for å fjerne annen programvare du har installert som er relatert til Babylon, slik som Babylon Toolbar, Browser Manager eller Browser Protection.
  1. På Start-skjermen klikker du på Skrivebord flisen. Skrivebordsvinduet åpner seg.
  2. På skrivebordet legger du markøren over nedre høyre hjørne for å få tilgang til Charms-menyen.
  3. Velg Kontrollpanel fra Innstillinger og kontrollpanelet åpner seg.

Control Panel - Win8
  4. I kontrollpanelet klikker du på Avinstaller et program lenken i avsnittet Programmer.

Uninstall a program - Win7
  5. Velg Babylon fra listen over programmer som er installert.
  6. For å starte avinstalleringen, klikk på Fjern knappen over listen.

Remove Babylon - Win7
  7. I avinstalleringsveiviseren for Babylon, klikk på Avinstaller og følg så instruksjonene som kommer opp på skjermen.

Uninstall Babylon
  8. Gjenta disse stegene for å fjerne annen programvare du har installert som er relatert til Babylon, slik som Babylon Toolbar, Browser Manager eller Browser Protection.
  1. Klikk på søke-ikonet på oppgavelinjen Win10SøkIkon og begynn å skrive inn Apper og funksjoner
  2. Velg systeminnstilligen Apper og funksjoner når den kommer til syne
    Win10ApperFunkksjoner
  3. Finn Babylon i listen over installerte programmer og marker denne slik at de valgbare alternativene for appen vises.
  4. Klikk på Avinstaller for å starte avinstalleringen.
  5. I avinstalleringsveiviseren for Babylon, klikk på Avinstaller og følg så instruksjonene som kommer opp på skjermen.

Uninstall Babylon
  6. Gjenta disse stegene for å fjerne annen programvare du har installert som er relatert til Babylon, slik som Babylon Toolbar, Browser Manager eller Browser Protection.
  1. Klikk på Finder ikonet i samlevinduet. Hjemme-mappen din vil åpne seg (den har ofte navnet til din Mac brukerkonto). På venstre side i dette vinduet klikker du på Applikasjons-mappen for å åpne den.
  2. Finn Babylon i Applikasjons-mappen og dra det til Papirkurven.
  3. Klikk og få opp menyen på Papirkurv-ikonet og velg så Tøm papirkurven fra menyen for å slette Babylon.

Nå er selve programmet avinstallert. La oss fortsette med å fjerne tilleggene det la til, endringene i innstillinger og andre spor av det.

2. Fjern tillegg, korriger innstillingene dine for startside og søkemotor ved å tilbakestille Firefox

Tilbakestilling av Firefox vil fjerne Babylon verktøylinjen fra Firefox og gjenopprette innstillingene som er endret. Tilbakestillingen vil ta vare på dine personlige data men vil sette alt annet tilbake til standard innstillinger.

Merk: Din versjon av Firefox har ikke Tilbakestill-funksjonen. Om du ikke kan oppdatere til den nyeste versjonen av Firefox, følg instruksjonene i Fjern en verktøylinje som har kapret Firefox Søk eller startsiden din.

1. Klikk på menyknappen Fx89menuButton, så på Hjelp og velg Mer feilsøkingsinformasjon.
  2. Klikk på Tilbakestill Firefox… og så på Tilbakestill Firefox i bekreftelsesvinduet som åpnes. Firefox avsluttes for å tilbakestille seg selv.
  3. Når tilbakestillingen er fullført åpnes et vindu som viser hvilken informasjon som ble importert. Klikk på Fullfør-knappen. Firefox vil starte.
  4. Velg om du vil at Firefox skal gjenopprette alle eller kun utvalgte vinduer og faner og klikk så på Sett igang!-knappen.
Merknad: Det er også en Tilbakestill Firefox knapp i Feilsøkingsmodus vinduet hvis du ikke kan starte Firefox normalt. Du kan også gjøre en manuell tilbakestilling ved å opprette en ny profil og overføre din viktigste informasjon til den.
Babylon er nå helt fjernet fra Firefox. Instruksjonene under vil hjelpe deg å fjerne andre spor av dette programmet fra datamaskinen din.

Les mer om tilbakestillingsfunksjonen i artikkelen Tilbakestill Firefox - tilbakestill tillegg og innstillinger.

Oppdater-funksjonen i Firefox vil fjerne Babylon verktøylinjen fra Firefox og tilbakestiller innstillingene som Babylon har forandret. Funksjonen vil ta vare på dine personlige data, men vil tilbakestille alt annet til standard innstillinger.

1. Klikk på menyknappen Fx89menuButton, så på Hjelp og velg Mer feilsøkingsinformasjon.
    2. Klikk på Tilbakestill Firefox… og så på Tilbakestill Firefox i bekreftelsesvinduet som åpnes. Firefox avsluttes for å tilbakestille seg selv.
    3. Når tilbakestillingen er fullført åpnes et vindu som viser hvilken informasjon som ble importert. Klikk på Fullfør-knappen. Firefox vil starte.
    4. Velg om du vil at Firefox skal gjenopprette alle eller kun utvalgte vinduer og faner og klikk så på Sett igang!-knappen.
    Merknad: Det er også en Tilbakestill Firefox knapp i Feilsøkingsmodus vinduet hvis du ikke kan starte Firefox normalt. Du kan også gjøre en manuell tilbakestilling ved å opprette en ny profil og overføre din viktigste informasjon til den.

Babylon vil nå være helt fjernet fra Firefox. De videre instruksjonene hjelper deg å fjerne andre spor av Babylon fra datamaskinen din. Les mer om tilbakestillings-funksjonen i artikkelen Tilbakestill Firefox - tilbakestill tillegg og innstillinger.

3. Fjern tillegg fra andre nettlesere

Om du i tillegg bruker andre nettlesere, kan det være du vil tilbakestille dem også og/eller fjerne Babylon-relaterte tillegg for disse. Her er noen relevante artikler:

4. Sjekk datamaskinen din for skadeprogramvare

Etter å ha gjennomført instruksjonene over bør du sjekke om datamaskinen din er infisert med skadeprogramvare. Les Feilsøking av problemer forårsaket av skadelig programvare i Firefox, som omtaler noen anbefalte programmer for fjerning av skadeprogramvare.