Profiler - hvor Firefox lagrer bokmerker, passord og andre brukerdata

Alt du endrer i Firefox, som startsiden din, hvilke verktøylinjer du bruker, utvidelser du har installert, lagrede passord og bokmerkene dine lagres i en spesiell mappe som kalles en profil. Profilmappen lagres atskilt fra programinstallasjonen, så dersom det skulle skje noe galt med Firefox, vil informasjonen din fortsatt være tilgjengelig. Det betyr også at du kan avinstallere Firefox uten at du mister innstillingene dine, og du trenger ikke reinstallere Firefox for å slette informasjonen eller feilsøke et problem.

Hvordan finner jeg profilmappen min?

• Klikk på meny-knappen Fx89menuButton, klikk på Hjelp og velg Mer feilsøkingsinformasjon.Fra Hjelp-menyen velg Mer feilsøkingsinformasjon. Feilsøkingsvinduet åpnes i en ny fane.
    • I Programinfo-avsnittet, til høyre for ProfilmappeProfilkatalog, klikk på Åpne mappeVis i FinderÅpne katalogen. Det nye vinduet som åpnes viser profilmappen din.Profilmappen din vil da åpne.
    Merknad: Hvis du ikke kan åpne eller bruke Firefox, vennligst følg instruksjonene i Finne profilmappen uten å åpne Firefox.

Finne profilmappen uten å åpne Firefox

Firefox lagrer normalt profil-mappen din i:
C:\Users\<your Windows login username>\AppData\Roaming\Mozilla\Firefox\Profiles\
Windows skjuler normalt AppData-mappen, men slik finner du fram til den:

1. Trykk Windows Key+R på tastaturet for å åpne Kjør-dialogen.
  2. Skriv inn:
    %APPDATA%\Mozilla\Firefox\Profiles\
  3. Klikk på OK for å åpne et Filutforsker-vindu med profil-mapper.
  4. Dobbelklikk på profil-mappen du vil åpne. Har du bare en profil, vil mappenavnet inneholdet ordet default.
  1. På startskjermen, trykk på Skrivebord-ruten for å åpne Skrivebord-visningen.
  2. På Skrivebordet, flytt musepekeren ned til høyre hjørne for å få tilgang til Perlene.
  3. Velg Søk-perlen for å åpne Søk-sidestolpen.
  4. I søkeboksen, skriv inn:
    %APPDATA%\Mozilla\Firefox\Profiles\
    uten å trykke Enter for å vise en liste over profiler.
  5. Klikk på profil-mappen du vil åpne. Har du bare en profil, vil mappenavnet inneholdet ordet default.
  1. Trykk på Start-knappen i Windows for å åpne Startmenyen.
  2. I Søke-boksen nederst i Start-menyen skriver du inn:
    %APPDATA%\Mozilla\Firefox\Profiles\
    uten å trykke Enter for å vise en liste over profiler på toppen av Start-menyen.
  3. Klikk på profil-mappen du vil åpne (den vil åpne i et vindu). Har du bare en profil, vil mappenavnet inneholdet ordet default.

• Alternativt kan du finne profilen ved å trykke Windows Key-tasten og begynne å skrive: %APPDATA%\Mozilla\Firefox\Profiles\
Merk: Se Vis skjulte filer - Støtte for Microsoft for hvordan Windows settes opp til å vise AppData-mappen og andre skjulte filer og mapper.
  1. Click the Windows Start button, and select Run….

2. Type in:
    %APPDATA%\Mozilla\Firefox\Profiles\
    then click OK.
    A window will open containing profile folders.
  3. Double-click the profile folder you wish to open. If you only have one profile, its folder would have "default" in the name.
  1. Klikk på Finder-ikonet i docken. På menylinjen, klikk på -menyen, hold nede option- eller alt-tasten og velg Bibliotek for å åpne Bibliotek-mappen i et nytt vindu.
  2. Åpne Application Support-mappen, åpne Firefox-mappen, og tilslutt Profiles-mappen.
  3. Profil-mappen din ligger i denne mappen. Har du bare en profil, vil mappenavnet inneholdet ordet default.
  1. (Ubuntu) Klikk på Places-menyen øverst til høyre i skjermen og velg Home Folder. Et File Browser-vindu åpnes.
  2. Klikk på Vis-menyen og velg Vis skjulte filer dersom det ikke allerede er krysset av for dette.
  3. Dobbelklikk på mappen med navn .mozilla.
  4. Dobbelklikk på mappen med navn firefox. Profil-mappen din ligger i denne mappen. Har du bare en profil, vil mappenavnet inneholdet ordet default.

Hvilken informasjon lagres i profilen?

Merk: Dette er ikke en komplett liste. Bare viktig informasjon er beskrevet.

Bokmerker, nedlastinger og nettleserhistorikk:

• places.sqlite
    Denne filen lagrer alle bokmerkene dine, lister opp alle filene du har lastet ned og nettsidene du har besøkt.
  • bookmarkbackups
    Denne mappen inneholder backupfiler for å gjenoppretting av bokmerkene dine.
  • favicons.sqlite
    Denne filen inneholder favorittikoner (favicons) for bokmerkene din.

For mer informasjon, se Bokmerker i Firefox og Gjenopprett bokmerker fra sikkerhetskopi eller flytt dem til en annen datamaskin.

Passord:

Nettstedsspesifikke innstillinger:

• permissions.sqlite
  • content-prefs.sqlite

Disse to filene lagrer mange av tillatelsene gitt til Firefox (for eksempel hvilke nettsider som har tillatelse til å vise sprettoppvinduer) eller zoom-nivåer som er satt for hvert enkelt nettsted (se Font size and zoom - increase the size of web pages).

Søkemotorer:

Personlig ordbok:

Historikk for automatisk utfylling:

Infokapsler:

• cookies.sqlite
    En infokapsel er en bit med informasjon lagret på datamaskinen din av et nettsted du har besøkt. Vanligvis er dette innstillinger du har valgt på nettstedet eller innloggingsstatus. Infokapsler lagres i denne filen.

DOM-lagring:

DOM-lagring er designet for å gi et større, sikrere og et enklere-å-bruke alternativ til å lagre informasjon i infokapsler.

• webappsstore.sqlite
    Informasjon lagres i denne filen for nettsteder
  • chromeappsstore.sqlite
    Denne filen lagrer informasjon for about:* | Om-sider.

Utvidelser:

Innstillinger for sikkerhetssertifikater:

• cert9.db
    Denne filen lagrer alle sikkerhetssertifikatinnstillingene dine og de SSL-sertifikatene du har importert i Firefox.

Sikkerhetsenhetsinnstillinger:

• pkcs11.txt
    Denne filen lagrer konfigurasjonen for sikkerhetsmodulen.

Nedlastingshandlinger:

• handlers.json
    Denne filen lagrer innstillingene dine som forteller hva Firefox skal gjøre når den treffer på gitte filtyper. For eksempel, det disse innstillingene som forteller Firefox at en PDF-fil skal åpnes med Acrobat Reader når du klikker på filen. For mer informasjon, les Endre hva Firefox gjør når du klikker på en fil.

Vindu-posisjoner og dialog-innstillinger:

• xulstore.json
    Denne filen lagrer størrelsen og skjermposisjonen for hovedvinduet til Firefox og for Arkiv-vinduet, utvalgte kolonner i Arkiv-vinduet, og hvilke mapper som er utvidet i sidemenyene for bokmerker og historikk.

Brukerinnstillinger:

• prefs.js
    Denne filen lagrer tilpassede brukerinnstillinger, slik som endringer du gjør i Firefox InnstillingerInnstillinger dialoger og i tilpasninger av verktøylinjer (Tilpass Firefox kontroller, knapper og verktøylinjer). Den valgfrie filen user.js, hvis den finnes, overskriver alle brukerendrede innstillinger.

Beholdere (Containers):

Jobbe med profiler