Hvordan kan jeg se om forbindelsen min til en nettside er sikker?

Når du besøker en nettside, vises Nettstedsinformasjonsknappen (en hengelås) i adresselinjen til venstre for nettadressen. Du finner raskt ut om forbindelsen til nettsiden er kryptert, og i noen tilfeller, hvem som eier nettstedet. Dette er en god hjelp til å unngå skadelige nettsider som prøver å tappe deg for personlig informasjon.

FF70 Gray PadlockFx89AddressBarPadlock

Når du ser på en sikker nettside, vil Nettstedsinformasjonsknappen være en grå hengelås. I noen få tilfeller kan det være du ser en grå hengelås med en advarselstrekant orange triangle grey lock 42Fx89Padlock-Triangle eller en grå hengelås med en rød skråstrek over unblocked mixed content 42Fx89Padlock-RedLine.

Ved å klikke på hengelåsen Fx70GreyPadlockFx89Padlock til venstre for adresselinjen, vises Nettstedsinformasjons-panelet, der du finner mer detaljert informasjon om forbindelsens sikkerhetstilstand.

Advarsel: Du bør aldri oppgi sensitiv informasjon (bank-informasjon, kredittkort-data eller fødselsnummer) til et nettsted der det vises en hengelås med advarselstrekant eller en rød skråstrek over i adresselinjen. I disse tilfellene er det usikkert om du kommuniserer med det nettstedet du tror du kommuniserer med, og informasjonen din er ikke sikret mot avlytting!

Hengelås

En grå hengelås Fx70GreyPadlockFx89Padlock uten advarselstrekant eller rød skråstrek over indikerer:

• Du er helt sikkert koblet opp mot nettstedet med den adressen som vises i adresselinjen, og ingen har "brutt seg inn" i forbindelsen.
  • Forbindelsen mellom Firefox og nettstedet er kryptert for å forhindre avlytting.

Klikk på hengelåsen for å finne ut om nettstedet bruker et Extended Validation (EV) sertifikat. Et EV sertifikat er en spesiell type sidesertifikat som trenger en betydelig strengere identitetsverifisering enn andre typer sertifikater.

Nettsteder som bruker EV sertifikater, viser firmaets eller organisasjonens juridiske navn og adressen til nettstedets eier når du klikker på den grå hengelåsen.

Hengelås med advarselstrekant

En grå hengelås med advarselstrekant orange triangle grey lock 42Fx89Padlock-Triangle indikerer at forbindelsen mellom Firefox og nettstedet kun er delvis kryptert og er ikke avlyttingssikker. Vanligvis blokkerer ikke Firefox usikkert passivt innhold, slik som bilder; du ser bare en advarsel om at siden kun er delvis sikker. Les Blokkering av blandet innhold i Firefox for mer informasjon.

Ikke oppgi sensitiv informasjon til nettsteder der Nettstedsinformasjonsknappen er en hengelås med advarselstrekant.

En grå hengelås med advarselstrekant vises også som advarsel mot et nettsteds sertifikat, som for nettsteder med selv-signerte sertifikater eller sertifikater som ikke er utstedt av en pålitelig utgiver. Dette problemet må løses av nettstedets utvikler.

Hengelås med rød skråstrek over

En grå hengelås med rød skråstrek over unblocked mixed content 42Fx89Padlock-RedLine indikerer at forbindelsen mellom Firefox og nettstedet enten er basert på en usikker protokoll (FTP or HTTP), eller at den kun er delvis kryptert fordi du manuelt har deaktivert blokkering av blandet innhold. Denne forbindelsen er ikke sikret mot avlytting eller mann-i-midten angrep.

Ikke oppgi sensitiv informasjon til nettsteder der Nettstedsinformasjonsknappen er en hengelås med en rød skråstrek over.