Firefox Lesevisning for støyfrie nettsider

Lesevisning er en Firefox-funksjon som fjerner støy som knapper, reklame, bakgrunnsbilder og videoer, samtidig som du kan tilpasse sideoppsettet og annen utforming til hva du foretrekker.

Vis en side i Lesevisning

1. Om en side finnes tilgjengelig for Lesevisning, vil Lesevisnings-ikonet Reader view icon - inactive vises i adresselinjen.
    Fx78URLbar-ReaderViewIconURL bar with Reader view icon highlighted
  2. Klikk på Lesevisnings-ikonet Reader view icon - inactive; et blått ikon Reader view icon - active viser at funksjonen er aktiv.
Tips: Om en side finnes tilgjengelig for Lesevisning, kan du også bytte til Lesevisning fra menylinjen når denne er på, ved å klikke på Vis og så Gå til lesevisning. Alternativt kan du trykke keys Ctrl + Alt + Rkey F9keys command + option + R for å bytte til Lesevisning.

Endre innstillinger for Lesevisning

Valgene finner du til venstre for artikkelinnholdet:

Reader view settings

Lesevisnings-innstillinger:

Fx84RV-exit : Lukk lesevisning.
Fx84RV-font : Tilpass utskriften (font type og størrelse, innholdsbredde, linjehøyde) og fargeskjema (Lys, Mørk, Sepia, Auto).

Fx84RV-listen : Få Firefox til å lese opp i Lesevisning.
Dette valget vises kun dersom WindowsmacOSLinux har Tekst-til-tale-informasjon for det språket artikkelen er skrevet på.
Fx84RV-pocket : Legg siden til i Pocket.
Firefox for Android: Lesevisning er også tilgjengelig i Firefox for Android. Les Se artikler i Lesevisning i Firefox for Android.
Firefox for iOS: Lesevisning er også tilgjengelig i Firefox for iOS. Les Se nettsider i Lesevisning.