Teknologien bak Tillegg for Firefox blir modernisert

Tillegg for Firefox gir deg mulighet til å legge til funksjonalitet i Firefox, til å modifisere brukergrensesnittet og til å forandre utseende. Det finnes mange typer tillegg, men utvidelser er de mest vanlige. Alle kan lage en utvidelse og gjøre den tilgjengelig for nedlasting.

Tidligere sluttet utvidelser ofte å virke hver gang en ny versjon av Firefox ble sluppet, fordi utviklerne måtte oppdatere dem hver sjette uke for å holde dem kompatible. Utvidelser kunne også modifisere intern kode i Firefox direkte, derfor var det mulig for ondsinnede aktører å legge inn skadelig kode i en utvidelse som så helt uskyldig ut.

For å komme disse problemene til livs, og som en del av en bredere anlagt innsats for å modernisere Firefox, har vi gått over til et nytt rammeverk for å utvikle utvidelser til Firefox. Utvidelser laget etter den nye standarden er tryggere, sikrere og vil fortsette å virke i nye versjoner av Firefox. Du kan fremdeles tilpasse Firefox til din smak med utvidelser på samme måte som du gjør nå, unntaket er at nå fortsetter de å virke i nye versjoner av Firefox.

Note: Fra og med Firefox versjon 57 sluppet 14. november 2017 vil kun utvidelser bygget med den nye teknologien fungere i Firefox. En stor andel av de mest populære tilleggene er allerede kompatible, så de fleste brukerne vil ikke legge merke til noen forandringer.

Om det er installert noen inkompatible utvidelser, vil de vises i utvidelsesbehandleren. Klikk på meny-knappen New Fx Menu og velg Utvidelser (eller skriv about:addons i en ny fane) for å åpne utvidelsesbehandleren. Inkompatible utvidelser vil være listet i Gamle utvidelser panelet. Via dette panelet skal du kunne finne anbefalte erstatninger for enhver gammel utvidelse. Utvidelser panelet som Avslått uten mulighet for å slå dem på. For mer informasjon, les dette blogg-innlegget om tillegg.