Endre standard søkeoppsett i Firefox

I Søk-panelet i Firefox InnstillingerInnstillinger kan du sette opp dine søke-innstillinger. Du kan legge til eller fjerne søkemotorer, endre standard søkemotor, vise eller fjerne søkelinjen og velge hvorvidt søkeforslag skal vises eller ikke.

Åpne Søk-panelet

1. I menylinjen på toppen av skjermen, klikk på Firefox og velg Innstillinger.Klikk på menyknappen Fx89menuButton og velg Innstillinger.
  2. Velg Fx80NorskInnstillingerSøk på venstre side.

Fx68SearchSettingsFx81NorskInnstillingerSøkInnstillinger

Søkelinje

• Bruk adresselinjen for søk og navigering: Dette er standard oppsett. Det gir en kombinert søk- og adresselinje.
  • Legg til søkelinje i verktøylinjen: Velg denne innstillingen om du vil ha en separat søkelinje.

Standard søkemotor

Bruk nedtrekksmenyen under Standard søkemotor for å velge den søkemotoren du vil bruke som standard.

Fx63DefaultSearchEngineFx73DefaultSearchEngineFx81NorskInnstillingerEndreStdSøkemotor

Provide search suggestions

As you type into the search bar or the address bar, your default search engine shows you suggestions based on popular searches or on your previous searches. See Søkeforslag i Firefox for more information.

Fx68SearchSuggestions

• Provide search suggestions: Select this setting to turn search suggestions on or off.
    • Show search suggestions in address bar results: When search suggestions are turned on, select this setting to also include search suggestions in the results that are listed when you search from the Firefox address bar.
    • Show search suggestions ahead of browsing history in address bar results: Select this setting to show search suggestions before your browsing history.

Søkeforslag

Mens du skriver inn tekst i søkelinjen viser standard søkemotor deg forslag basert på populære søk eller på dine tidligere søk. Se Søkeforslag i Firefox for mer informasjon.

Fx81NorskInnstillingerSøkeforslag

• Tilby søkeforslag: Bruk denne innstillingen for å slå søkeforslag på eller av.
    • Vis søkeforslag i adresselinjens resultater: Når søkeforslag er slått på, bruk denne innstillingen for å vise søkeforslag sammen med resultatene fra søk i Firefox adresselinje. Inntil to forslag fra din søkehistorie kan også bli vist. Disse vil bli merket med et klokke-symbol istedenfor et forstørrelsesglass-symbol.
    • Vis søkeforslag før nettleserhistorikk i adressefeltsresultatene: Bruk denne innstillingen for å vise søkeforslagene før nettleserhistorikken din.
    • Vis søkeforslag i privat vindu: Bruk denne innstillingen for å vise søkeforslagene i Privat nettlesing vinduer.

Ettklikks søkemotorer

Når du skriver inn i søkelinjen eller adresselinjen, vil du se ikoner for andre søkemotorer du kan bruke:

F63OneClickSearchFx81NorskInnstillingerEttKlikkSøkemotorer

Du kan med et klikk på en av disse velge en annen søkemotor for søket ditt, om du ikke ønsker å bruke standard søkemotor.

For å fjerne visningen av en eller flere uønskede alternative søkemotorer fra søkelinjen eller adresselinjen, fjerner du markeringen ved siden av søkemotoren listet i Søk-panelet under Ettklikks søkemotorer. Dette fjerner ikke søkemotorene fra Firefox.

Fjern eller legg til søkemotorer

For å fjerne en søkemotor, gjenopprette standard søkemotorer som følger med Firefox eller legge til en ny søkemotor, gå til Ettklikks søkemotorer avsnittet i Søk-panelet.

Fjern en søkemotor

1. Klikk på den søkemotoren du ikke ønsker for å markere den.
  2. Klikk på Fjern knappen under for å fjerne den fra listen din.
    Fx68RemoveSearchEngineFx81SøkemotorFjern
Merk: Du må bruke Add-ons manager for å fjerne søkemotorer som er installert som Firefox utvidelser (se Disable or remove add-ons for detaljer).

Gjenopprett standard søkemotorer

Om du har fjernet en av søkemotorene som kommer med Firefox som standard, klikker du på Gjenopprett standard søkemotorer nederst i Søk-panelet for å hente dem tilbake.

Legg til en ny søkemotor

1. Klikk på Finn flere søkemotorer lenken nederst i Søk-panelet.
    • Firefox Browser Add-ons siden åpnes og viser tilgjengelige søkeverktøy.
  2. Klikk på den søkemotoren du vil legge til og klikk på Legg til i Firefox.

For mer informasjon om å legge til eller å fjerne søkemotorer, se Legg til eller fjern en søkemotor i Firefox.