Endre hva Firefox gjør når du klikker på en fil

Denne artikkelen beskriver hvordan Firefox håndterer nedlasting av forskjellige typer filer og hvordan du kan endre dette.

Nedlastingshandlinger

Når du klikker på en lenke for å laste ned en fil, kan du bli vist et dialogvindu for valg av om du vil lagre filen eller åpne den med en spesifikk applikasjon, om ikke Firefox håndterer filen internt. Den medfølgende Media type, også kalt MIME type eller Content type (innholdstype), slik det er satt opp på nettstedtjeneren, bestemmer hvilken aksjon Firefox tar.

Merk: Om en feiloppsatt nettstedtjener sender en fil med feil Content type, vil ikke Firefox klare å håndtere filen korrekt. For eksempel kan Firefox komme til å vise innholdet som ren tekst i stedet for å åpne filen i en applikasjon, eller spørre deg hva som skal gjøres. (Mer om dette i Properly configuring server MIME types på nettstedet MDN web docs.)
I slike tilfeller kan du kontakte nettstedet og fortelle dem om feilen, eller du kan prøve et tillegg til Firefox, for eksempel Content-Type Fixer for å løse problemet. (Bestemmer du deg for å bruke et tillegg, og du lurer på noe angående det, besøk tilleggets nettsted eller ta direkte kontakt med utvikleren for å få hjelp.)

Når du ber Firefox om å åpne eller lagre filen, og i tillegg merker av "Gjør dette automatisk fra nå av" (se nedenfor), så blir en ny innholdstype og handling for den typen fil lagt inn i Program-avsnittet av Generelt panelet i Firefox InnstillingerInnstillinger .

Endre nedlastingshandlinger

Du kan endre på hva Firefox gjør for definerte innholdstyper. Dette vil ikke endre noe på media som er bygget inn i en nettside - bare lenker til selve filene.

1. I menylinjen på toppen av skjermen, klikk på Firefox og velg Innstillinger.Klikk på menyknappen Fx89menuButton og velg Innstillinger.
  2. I General-panelet, rull ned til Program-avsnittet.
  3. Merk den innholdstypen du vil endre handlingen for.
    Flere opplistinger av samme filformat eller filtype? Noen filtyper kan inkludere mer enn en Internet Media type Iinnholdstype).
  4. Handling-kolonnen vil vise en nedtrekksmeny med forskjellige handlinger som kan utføres når du klikker på en fil med denne innholdstypen.
    Fx77Applications-PDF-MacFx78Applications-PDFFx92WinNorskEndringAvInnholdstypeHandlinger
    • Åpne i Firefox: Velg denne om du vil at Firefox skal vise filinnholdet. Dette gjelder kun et fåtall innholdstyper som Firefox klare å dekode, for eksempel Portable Document Format (PDF).
    • Spør alltid: Du vil få spørsmål om hva Firefox skal gjøre når du klikker på en fil med denne innholdstypen. Det kan være nyttig i de tilfellene Firefox automatisk lagrer filer med en bestemt innholdstype, eller alltid åpner den med et spesielt program, og du ønsker å bli spurt om hva som skal gjøres.
    • Lagre filen: Med dette valget vil filen alltid bli lastet ned og lagret på datamaskinen din ved hjelp av nedlastingsvinduet, når du klikker på en fil med denne innholdstypen.
    • Annet ...: Åpne filen med et program du velger.
  5. Malen "closeoptionspreferences" fins ikke, eller har ingen godkjente revisjoner.

Legge til nedlastingshandlinger

Når du klikker på en lenke til en fil, og det i Firefox ikke er definert noen innholdstype og nedlastingshandling for denne typen fil, så vil Firefox spørre deg om hvordan filen skal håndteres:

Fx92WinNorskNedlastingUkjentInnholdKjentAppFx90OpeningFLVfile-mac
  • Åpne med: Lagrer filen i en midlertidig mappe og åpner den med operativsystemets standardprogram for den innholdstypen. (Du kan også bruke nedtrekksmenyen for å velge et annet program.)
    • Om ingen standardprogram vises, kan du klikke på Velg …Bla gjennom … knappen for å velge et program som er installert på din datamaskin for å åpne filen
Fx92WinNorskNedlastingUkjentInnholdIngenAppFx90OpeningFileChoose-mac
Advarsel: Ikke velg Firefox som et hjelpe-program som alltid skal åpne filer med denne innholdstypen, fordi dette kan føre til at Firefox gjentatte ganger åpner tomme faner eller vinduer etter at du har klikket på en lenke.
  • Lagre fil: Lagrer filen til nedlastingsmappen (angitt i Firefox InnstillingerInnstillinger Innstillinger i Generelt-panel under Filer og programmer / Nedlastinger).
  • Gjør dette automatisk fra nå av: Merk av denne innstillingen for at den valgte handlingen alltid skal utføres og klikk tilslutt OK. Dette vil legge til en linje i listen over innholdstyper og deres assosierte handlinger.
Er Gjør dette automatisk fra nå av slått av ? Det kan skje dersom nettstedets tjener har satt feil Internet Media type på filen. Det kan også skje dersom tjeneren tilegner egenskapen "Content-Disposition: attachment" til filen.

Tilbakestille nedlastingshandlinger for alle innholdstyper

Om du har problemer du ikke får løst med hvordan Firefox håndterer nedlasting av filer, eller om du bare har lyst til å starte på nytt, kan du gjenopprette det som er standard oppsett av innholdstyper og handlinger ved at du manuelt sletter filen som inneholder data for dette oppsettet.

Dette fjerne alle tilpassede handlinger for innholdstyper. Du vil måtte sette opp disse igjen etter at du har utført stegen forklart under.
  1. Åpne din profilmappe:

• Klikk på meny-knappen Fx89menuButton, klikk på Hjelp og velg Mer feilsøkingsinformasjon.Fra Hjelp-menyen velg Mer feilsøkingsinformasjon. Feilsøkingsvinduet åpnes i en ny fane.
    • I Programinfo-avsnittet, til høyre for ProfilmappeProfilkatalog, klikk på Åpne mappeVis i FinderÅpne katalogen. Det nye vinduet som åpnes viser profilmappen din.Profilmappen din vil da åpne.
    Merknad: Hvis du ikke kan åpne eller bruke Firefox, vennligst følg instruksjonene i Finne profilmappen uten å åpne Firefox.

2. Lukk Firefox. Trykk på Firefoxmenyen Fx89menuButton og velg Avslutt.Trykk på Firefox i toppen av skjermen og velg Avslutt Firefox.Trykk på Firefoxmenyen Fx89menuButton og velg Avslutt.
  3. Slett (eller endre navn på) handlers.json filen.
  4. Start Firefox igjen.