Avanserte innstillinger i Firefox

about:config-siden viser innstillinger i Firefox, kjent som foretrukne innstillinger / preferanser, som leses fra filene prefs.js og user.js i Firefox profilen og fra standardinnstillinger for applikasjonen. Mange av disse foretrukne innstillingene er avanserte innstillinger som ikke vises i InnstillingerInnstillinger panelet. Denne artikkelen beskriver hvordan du bruker about:config-siden for å se på, endre eller tilbakestille avanserte innstillinger i Firefox, om du har behov for det.

Advarsel: Endring av avanserte konfigurasjonsinnstillinger kan påvirke stabiliteten og sikkerheten i Firefox. Dette anbefales kun for erfarne brukere.

Åpne about:config

Skriv about:config i adresselinjen, og trykk EnterReturn.
Du kan bli vist en advarsel. Klikk Jeg aksepterer risikoen!Godta risikoen og fortsett for å fortsette til about:config siden. Fx117WinNorskAboutConfig
Klikk på Vis alt for å se alle innstillingene som i øyeblikket er satt, eller bruk Søk på innstillingsnavn feltet for å filtrere listen.

Søke etter innstillinger

Du kan bruke Søk på innstillingsnavn-feltet på toppen av about:config-siden for raskt å finne spesifikke innstillinger. For eksempel, om du skriver ocsp i søkefeltet, vil du få opp security.OCSP.enabled inntillingen.
Merknad: I innstillingsnavn skilles det mellom små og store bokstaver, mens i søkebegrep gjøres det ikke.

Om den innstillingen du søker på, ikke finnes, får du muligheten til å legge til en ny innstilling (se nedenfor).

Endre innstillinger

Fx117WinNorskAboutConfigVisAltListe

For å endre en boolsk (true-false) innstilling, dobbelklikk på innstillingen.

• Alternativt kan du klikke på Veksle Fx71aboutconfig-ToggleButton knappen for innstillingen.

Slik endrer du en tekststreng eller et tall:

1. Dobbelklikk på innstillingen.
    • Alternativt kan du klikke på Rediger-knappen Fx71aboutconfig-EditButton
  2. Skriv inn en ny verdi.
    Fx117WinNorskAboutConfigRedigerStrengTall
  3. Klikk på Lagre-knappen Fx71aboutconfig-Checkmark for å lagre endringen.

Nullstille eller slette innstillinger

Merknad: Du kan bare nullstille eller slette modifiserte innstillinger som vises i halvfet skrift. Les Tilbakestill innstillinger i Firefox for feilsøking og løsning av problemer for hvordan du tilbakestiller alle innstillinger.

For å nullstille en innstilling til dens standardverdi, klikk på Nullstill-knappen Fx71aboutconfig-ResetButton.

For å fjerne en innstilling som er lagt til, klikk på Slett-knappen Fx71aboutconfig-DeleteButton. Om du hadde lagt til denne innstillingen selv, vil den være borte fra listen etter ny oppstart av Firefox.
Merknad: Det kan være at en Slett-knapp Fx71aboutconfig-DeleteButton vises for noen innstillinger vist i halvfet skrift, som du verken har lagt til eller endret, innstillinger hvis verdier er system-spesifikke. Disse innstillingene vil bli lagt inn igjen etter behov om de blir slettet.

Legge til innstillinger

For å legge til en ny innstilling, skriv navnet inn i Søk på innstillingsnavn-feltet på toppen av about:config-siden. På slutten av søkeresultatene (om det finnes noen), vil du ha mulighet til å lage en ny innstilling. Velg hvilken type verdi innstillingen skal lagre:

• Boolsk er true eller false.
  • Tall er et heltall.
  • Streng er enhver sekvens av tekstkarakterer.

Fx118WinNorskAboutConfigNyInnstilling

Klikk på Legg til Fx71aboutconfig-AddButton knappen for å opprette den nye innstillingen og gi den en verdi. Boolske innstillinger settes som standard til true; bruk Veksle-knappen Fx71aboutconfig-ToggleButton for dem til å endre verdien. For innstillinger av typen Streng eller Tall, klikk på Lagre Fx71aboutconfig-Checkmark knappen.

Klikk på Slett-knappen Fx71aboutconfig-DeleteButton knappen for å fjerne den nye innstilligen (se over).

Basert på informasjon fra About:config (mozillaZine KB)