Advarsel om usikre passord i Firefox

Om du besøker en innloggingsside uten sikker tilkobling, vil Firefox vise et gjennomstreket, rødt låseikon Fx89Padlock-RedLine i adresselinjen. Om du skriver inn et passordet på en slik nettside, kan tyvlyttere eller angripere stjele det.

Du vil også se en advarsel når du klikker i selve skjemaet for å fylle inn brukernavn eller passord.

Fx122InsecureLogin
Merknad: Når du begynner å fylle inn innloggingsinformasjonen din, kan advarselen skjule passordfeltet. For å fjerne advarselen, kan du enten trykke på Tab-tasten eller klikke på siden utenfor passordområdet etter du har fylt inn brukernavnet.

Hva kan jeg gjøre hvis en innloggingsside er usikker?

Om innloggingssiden er usikker, kan du prøve å se om en sikker versjon av siden finnes ved å skrive https:// før URL'en i adressefeltet. Du kan også kontakte administratoren for nettsiden og be om at tilkoblingen sikres. Ellers frarådes du å sende inn informasjon til denne nettsiden.

Om usikre sider

Usikre sider tilbyr ikke sikre forbindelser for besøkende. Istedet bruker de en ukryptert (HTTP) forbindelse, og all informasjon som utveksles med disse sidene er utsatt for å havne i gale hender. Sider som trenger å overføre privat informasjon (som betalingskort, personlig informasjon og passord), må ha en sikker tilkobling for å hindre angripere fra å stjele informasjonen.

Tips: En side med sikker tilkobling vil ha en nettadresse som begynner med https:// og et låsikon Fx89Padlock i adressefeltet.

Lock89addressbar

Du bør ikke legge inn privat informasjon, for eksempel passord eller annen personlig informasjon på en side med usikker forbindelse. Informasjon du sender over en usikker forbindelse kan bli stjålet. Les artikkelen Hvordan kan jeg se om forbindelsen min til en nettside er sikker? for å lære mer.

Merknad for utviklere

For utviklere som ønsker å lære mer om denne advarselen, les denne MDN Web Docs siden. Dokumentasjonen forklarer når og hvorfor Firefox viser denne advarselen, og vil også gi noen detaljer om hvordan man kan fikse problemet. For mer informasjon, les denne blogg-posten.