Wijzigingen in DOM-gebeurtenissen geïntroduceerd in Firefox 66

Firefox 66 heeft de volgende wijzigingen in DOM-gebeurtenissen geïntroduceerd voor compatibiliteit met verouderde inhoud:

• De eigenschappen Window.event and Event.returnValue – oorspronkelijk exclusieve functies van Internet Explorer, later om compatibiliteitsredenen ook in andere browsers ondersteund – zijn in Firefox 66 toegevoegd.
  • Vanaf Firefox 66 zal de eigenschap KeyboardEvent.keyCode van het keypress-gebeurtenisobject hetzelfde zijn als KeyboardEvent.charCode. Dit spiegelgedrag komt overeen met andere browsers en lost naar verwachting de meeste gerelateerde compatibiliteitsproblemen op; ‘user-agent sniffing’ kan echter verdere problemen veroorzaken in sommige JavaScript-bibliotheken.

Als u een verouderd intranet of gehoste software onderhoudt die ervan afhankelijk is dat Firefox deze niet ondersteunt, bestaan vanaf Firefox versie 68 de volgende twee voorkeursinstellingen, om het gedrag pre-Firefox 66 na te bootsen:

• dom.keyboardevent.keypress.hack.dispatch_non_printable_keys.addl
  • dom.keyboardevent.keypress.hack.use_legacy_keycode_and_charcode.addl

Deze voorkeursinstellingen behandelen een kommagescheiden lijst met domeinen als een waarde; bijvoorbeeld, internal.example.com of staging.example.com.

Deze voorkeursinstellingen kunnen via het nieuwe ondernemingsbeleid Preferences worden ingesteld.

In Firefox versie 66 en hoger kan ondersteuning voor window.event worden uitgeschakeld door dom.window.event.enabled in te stellen op false.