Wijzigingen die betrekking hebben op Adobe Flash op Firefox voor Mac

Dit artikel wordt niet meer onderhouden, dus de inhoud ervan kan verouderd zijn.

Einde van ondersteuning voor Flash: net als andere browsers en Adobe heeft Firefox aan het einde van 2020 de ondersteuning voor Flash beëindigd. Lees Einde ondersteuning voor Adobe Flash voor meer informatie.

Dit artikel is alleen van toepassing op Firefox voor Mac.

Vanaf Firefox-versie 62 voor Mac worden Adobe Flash-applets in een meer veilige modus uitgevoerd via proces-sandboxing.

Van de sandbox is bekend dat deze de werking van de volgende functies tegengaat:

• Afdrukken naar PDF vanuit het Flash-afdrukdialoogvenster
  • Afdrukken naar Openen in voorbeeld vanuit het Flash-afdrukdialoogvenster
  • Quicklook in het menu Bestand -> Openen
  • Opslaan van bestanden vanuit een Flash-applet
  • Flash-applets die het Adobe Air-installatieprogramma downloaden en uitvoeren
  • Door Flash aangeroepen en uit te voeren Adobe Air-toepassingen

Volg deze stappen om de Flash-sandbox in Firefox uit te schakelen:

1. Typ about:config in de adresbalk en druk op EnterReturn.
    Er kan een waarschuwingspagina verschijnen. Klik op Het risico aanvaarden en doorgaan om naar de pagina about:config te gaan.
  2. Zoek naar de voorkeursinstelling dom.ipc.plugins.sandbox-level.flash en dubbelklik hieropklik op de knop Bewerken Fx71aboutconfig-EditButton.
  3. Voer een integerwaarde van 0 (nul) in en klik op OKhet vinkje Fx71aboutconfig-Checkmark om de wijziging op te slaan.
  4. Sluit Firefox af en open het opnieuw, zodat de wijziging van kracht wordt.