Werkbalkfuncties met het toetsenbord bedienen

In Firefox kunt u het toetsenbord gebruiken om uw add-onknoppen op uw werkbalk te bedienen, en andere werkbalkfuncties uit te voeren die voorheen niet via uw toetsenbord beschikbaar waren.

Uw werkbalkknoppen bedienen

1. Druk op de toetsen Control + Lcommand + L om naar de adresbalk te gaan.
  2. Gebruik de toetsen Tab en Shift + Tab om te springen tussen diverse grote groepen knoppen in de werkbalk.
  3. Als u de gewenste groep hebt bereikt, dan kunt u de pijltoetsen links en rechts gebruiken om door de verschillende knoppen in die groep te lopen. Hierdoor kunt u de gewenste knop op snelle en efficiënte wijze vinden.
  4. Druk als u de gewenste werkbalkknop hebt bereikt op Spatie of Enter om deze te activeren.
  5. Druk op F6 om vanaf de werkbalk snel naar de webpagina terug te keren.
Windows-tip: u kunt ook op de menutoets of Shift + F10 drukken voor het contextmenu van de knop, wat gelijkstaat aan het klikken met uw rechtermuisknop.

Deze functie uitschakelen

Als u gewend bent geraakt om Tab te gebruiken om tussen de adresbalk en de zoekbalk te springen, waarbij u de tussenliggende knoppen overslaat, dan kunt u het vroegere gedrag herstellen via de Configuratie-editor.

Waarschuwing: het wijzigen van deze geavanceerde instellingen kan de stabiliteit en veiligheid van Firefox beïnvloeden. Dit wordt alleen voor gevorderde gebruikers aanbevolen.

Het eerdere Tab-toetsgedrag herstellen

1. Typ about:config in de adresbalk en druk op EnterReturn.
    Er kan een waarschuwingspagina verschijnen. Klik op Het risico aanvaarden en doorgaan om naar de pagina about:config te gaan.
  2. Zoek naar browser.toolbars.keyboard_navigation.
  3. Klik op de knop Omschakelen Fx71aboutconfig-ToggleButton naast de voorkeur om de waarde naar false om te schakelen.
  4. Sluit het tabblad about:config.