Wat betekenen de SSLv3-foutmeldingen in Firefox?

Firefox blokkeert Secure Sockets Layer versie 3.0 (SSLv3) om uw gegevens tegen aanvallen te beschermen. SSLv3 is een soort technologie die sommige websites gebruiken om verbinding met een server te maken. Deze technologie is niet meer veilig, waardoor het voor hackers eenvoudig wordt om tijdens een verbinding uw persoonlijke gegevens te onderscheppen. Zie dit blogbericht voor meer informatie.

Wat er gebeurt als u kwetsbare websites bezoekt

Wanneer u een website probeert te bezoeken die alleen Secure Sockets Layer versie 3.0 (SSLv3) ondersteunt, zal Firefox deze blokkeren en een melding Kan geen beveiligde verbinding maken weergeven, die aangeeft dat Firefox de veiligheid van uw gegevens op die website niet kan garanderen, omdat deze gebruikmaakt van SSLv3, een onbetrouwbaar beveiligingsprotocol.

SSLv3

Als u deze melding ziet, neem dan contact op met de website-eigenaars om ze over het probleem te informeren.

Aanvullende maatregelen

Houd Firefox up-to-date om uzelf verder tegen aanvallen te beschermen. De eenvoudigste manier om dit te doen is het instellen van automatische updates:

1. Klik in de menubalk bovenaan het scherm op Firefox en selecteer daarna Voorkeuren of Instellingen, afhankelijk van uw macOS-versie.Klik op de menuknop Fx89menuButton en selecteer Instellingen.
  2. Scroll in het paneel Algemeen omlaag naar Firefox-updates.
  3. Zorg ervoor dat Updates automatisch installeren is aangevinkt.

Als u de pakketversie van Firefox van uw Linux-distributie gebruikt, kunnen instellingen voor Firefox-updates ontbreken. In plaats daarvan worden updates voor Firefox door Updatebeheer voor uw distributie beheerd, en zouden updates automatisch moeten worden geïnstalleerd.

1. Klik in de menubalk bovenaan het scherm op Firefox en selecteer daarna Voorkeuren of Instellingen, afhankelijk van uw macOS-versie.Klik op de menuknop Fx89menuButton en selecteer Instellingen.
  2. Klik op het paneel Geavanceerd, dan op het tabblad Update, en zorg ervoor dat Ùpdates automatisch installeren is aangevinkt.

Als u de pakketversie van Firefox voor uw Linux-distributie gebruikt, is er geen tabblad Update in het paneel Geavanceerd aanwezig. In plaats daarvan worden updates voor Firefox door Updatebeheer voor uw distributie beheerd, en zouden updates automatisch moeten worden geïnstalleerd.