Waarschuwingen voor het sluiten van tabbladen configureren in Firefox

Dit artikel legt uit hoe u uw tabbladinstellingen kunt configureren, zodat Firefox u waarschuwt voordat u een venster sluit of de browser afsluit als meerdere tabbladen open staan, in Firefox versie 94 en hoger.

Waarschuwingen voor het sluiten van tabbladen

Firefox kan worden ingesteld om u te waarschuwen als u op het punt staat een venster te sluiten of Firefox af te sluiten, als meerdere tabbladen open staan. U dient dan op een knop Tabbladen sluiten te klikken om uw actie te bevestigen.

MultipleTabsPrompt89

Er zijn een paar verschillende manieren om een Firefox-venster te sluiten of de browser af te sluiten. Vanaf Firefox versie 94 waarschuwt Firefox u niet meer standaard als u de browser afsluit of een venster sluit met een menu, knop of drietoetsopdracht. De sluitacties in deze contexten zijn waarschijnlijk bewust genomen en de berichten gaven onnodige en mogelijk ongewenste onderbreking.

Het enige geval waarin een sluitwaarschuwing standaard aanstaat is voor tweetoetssnelkoppelingen op macOS en Linux. Het risico van per ongeluk sluiten is hoger in deze context, aangezien de sneltoets voor afsluiten (⌘+Q) zich naast de sneltoets voor het wisselen van de toepassing (⌘+Tab) bevindt.

Ondanks deze wijzigingen van de standaardactie hebt u nog steeds de volledige controle over wat Firefox doet bij afsluiten. Alle waarschuwingen kunnen worden beheerd in de OptiesVoorkeurenInstellingen in Firefox.

Hoe schakel ik waarschuwingen voor het sluiten van tabbladen in of uit?

1. Klik in de menubalk bovenaan het scherm op Firefox en selecteer daarna Voorkeuren of Instellingen, afhankelijk van uw macOS-versie.Klik op de menuknop Fx89menuButton en selecteer Instellingen.
  2. Plaats in de sectie Tabbladen van het paneel Algemeen een vinkje naast Bevestigen voor het sluiten van meerdere tabbladen om de waarschuwingen in te schakelen, en haal het vinkje weg om ze uit te schakelen.

Confirm_WintabModal

1. Klik in de menubalk bovenaan het scherm op Firefox en selecteer daarna Voorkeuren of Instellingen, afhankelijk van uw macOS-versie.Klik op de menuknop Fx89menuButton en selecteer Instellingen.
  2. Plaats in de sectie Tabbladen van het paneel Algemeen een vinkje naast Bevestigen voor het sluiten van meerdere tabbladen om de waarschuwingen in te schakelen, en haal het vinkje weg om ze uit te schakelen.

Confirm_MactabModal

Mac-gebruikers kunnen de browser ook afsluiten met de sneltoets command ⌘+Q. Als u waarschuwingen voor het sluiten van meerdere tabbladen als u deze sneltoets gebruikt wilt uitschakelen, haal dan het vinkje naast Bevestigen voor afsluiten met ⌘+Q weg.
  1. Klik in de menubalk bovenaan het scherm op Firefox en selecteer daarna Voorkeuren of Instellingen, afhankelijk van uw macOS-versie.Klik op de menuknop Fx89menuButton en selecteer Instellingen.
  2. Plaats in de sectie Tabbladen van het paneel Algemeen een vinkje naast Bevestigen voor het sluiten van meerdere tabbladen om de waarschuwingen in te schakelen, en haal het vinkje weg om ze uit te schakelen.

Confirm_LinuxtabModal

Linux-gebruikers kunnen de browser afsluiten met de sneltoets Ctrl+Q. Als u waarschuwingen voor het sluiten van meerdere tabbladen als u deze sneltoets gebruikt wilt uitschakelen, haal dan het vinkje naast Bevestigen voor afsluiten met Ctrl+Q weg.

Ik ben mijn tabbladen kwijt na de update – wat kan ik doen?

U merkt wellicht dat na het bijwerken van Firefox naar versie 94, de tabbladen van uw eerdere sessie zijn afgesloten. Bezoek voor info over hoe een eerdere sessie herstelt Hoe zet ik mijn tabbladen van de vorige keer terug?. U kunt ook de aanwijzingen in de eenmalige notificatie Eerdere tabbladen openen? die na de update verschijnt volgen, waardoor u de tabbladen van uw eerdere sessie kunt herstellen.

InfobarRestore