Waarschuwing voor onveilig verbindingswachtwoord in Firefox

Wanneer de aanmeldingspagina die u bekijkt geen beveiligde verbinding heeft, toont Firefox een slotpictogram dat in rood is doorgestreept Fx89Padlock-RedLine in de adresbalk. Als u op deze pagina een wachtwoord invoert, kan het door afluisteraars of aanvallers worden gestolen.

U ziet ook een waarschuwingsbericht wanneer u in het aanmeldingsvak klikt om een gebruikersnaam en wachtwoord in te voeren.

Fx122InsecureLogin
Noot: wanneer u de aanmeldingsgegevens begint in te voeren, kan het waarschuwingsbericht het wachtwoordinvoerveld verbergen. Druk op de toets Tab of klik op de pagina-achtergrond nadat u uw gebruikersnaam intypt als u de waarschuwing wilt verwijderen.

Wat kan ik doen als een aanmeldingspagina onveilig is?

Als de aanmeldingspagina niet veilig is, controleer dan of er een beveiligde versie van de pagina bestaat door https:// voor het websiteadres toe te voegen. U kunt ook proberen contact op te nemen met de beheerder van de website en te vragen de verbinding te beveiligen. Het wordt anders niet aanbevolen enigerlei gegevens via de pagina in te dienen.

Over onveilige pagina’s

Onveilige pagina’s bieden geen beveiligde verbindingen voor bezoekers. In plaats daarvan gebruiken ze een onversleutelde (HTTP-) verbinding en lopen alle gegevens die met deze pagina’s gedeeld worden risico. Pagina’s voor het verzenden van privégegevens (zoals van creditcards, wachtwoorden en andere persoonlijke gegevens) horen een beveiligde verbinding te gebruiken om te helpen voorkomen dat aanvallers uw gegevens stelen.

Tip: een pagina met een beveiligde verbinding heeft een webadres dat begint met https:// en een hangslotpictogram Fx89Padlock in de adresbalk.

Lock89addressbar

Voer geen privégegevens, zoals wachtwoorden of persoonlijke details, in op een pagina met een onveilige verbinding. De gegevens die u via een onveilige verbinding invoert kunnen worden gestolen. Lees voor meer info Hoe weet ik of mijn verbinding met een website is beveiligd?.

Opmerking voor ontwikkelaars

Ontwikkelaars die meer over deze waarschuwing willen lezen, kunnen deze MDN Web Docs-pagina raadplegen. De documentatie legt uit wanneer en waarom Firefox deze waarschuwing toont, en biedt enkele details over het verhelpen van het probleem. Voor meer informatie, zie deze Mozilla-blogpost.