Veelgestelde vragen - Add-on-technologie van Firefox wordt gemoderniseerd

Wat is een verouderde extensie?

Extensies die met raamwerken zijn gemaakt die niet compatibel zijn met Firefox 57 en hoger (zoals SDK of XUL) worden als ‘verouderde’ (‘legacy’) extensies beschouwd.

Hoe weet ik of ik verouderde extensies heb geïnstalleerd?

Om te zien of u niet-compatibele extensies hebt geïnstalleerd, gaat u naar de Add-onbeheerder. Klik op de menuknop Fx57Menu en kies Add-ons en thema’s, of typ about:addons in een nieuw tabblad. Als u een verouderde extensie hebt, wordt deze als uitgeschakeld getoond en is de schuifknop om de extensie in te schakelen niet zichtbaar.

Om te zien of u niet-compatibele extensies hebt geïnstalleerd, gaat u naar de Add-onbeheerder. Klik op de menuknop Fx57Menu en kies Add-ons, of typ about:addons in een nieuw tabblad. Als u een verouderde extensie hebt, wordt deze als uitgeschakeld getoond en is de schuifknop om de extensie in te schakelen niet zichtbaar.

Kunnen jullie vervangingen voor mijn verouderde extensies aanbevelen?

We raden aan om op addons.mozilla.org (AMO) naar compatibele extensies te zoeken of de collectie met aanbevolen extensies te bekijken.

Als alternatief kunt u de extension finder gebruiken om de extensie die u wilt vervangen op te zoeken en aanbevolen vervangingen te vinden.

Er zijn geen aanbevolen vervangingen voor een van mijn verouderde extensies. Wat nu?

Als u geen passende vervanging vindt, ga dan naar ons forum en vraag de gemeenschap om suggesties.

Wanneer stopt Firefox ESR met de ondersteuning van verouderde extensies?

Firefox Extended Support Release (ESR) versie 52 was de laatste versie die verouderde extensies ondersteunde. Ondersteuning voor ESR 52 is op 5 september 2018 beëindigd.

In oktober 2018 zijn alle verouderde add-ons op addons.mozilla.org (AMO) uitgeschakeld. Gebruikers kunnen geen verouderde add-ons op AMO meer vinden.

Als u besluit om niet-ondersteunde uitgaven van Firefox te installeren zodat u verouderde add-ons kunt gebruiken, maakt dit u kwetsbaar voor beveiligingsproblemen. We raden nadrukkelijk aan deze uitgaven niet te gebruiken.

Wat is er met mijn volledige thema gebeurd?

Volledige thema’s werken niet met Firefox 57+ en zijn uitgeschakeld. Als u een donker volledig thema gebruikt, is de optie Donker thema in de add-onbeheerder voor u wellicht een goede optie. Ga naar het tabblad Thema’s in about:addons en probeer het eens. In de komende maanden worden verbeteringen aan thema’s aangebracht, dus zoek naar thema’s met extra functionaliteit die verder gaat dan een afbeeldingsoverlay in toekomstige uitgaven.