Het hulpmiddel Pipet in Firefox gebruiken om kleuren te kiezen

Firefox Firefox Laatst bijgewerkt: 04/22/2024

Met het in Firefox ingebouwde hulpmiddel Pipet kunnen gebruikers eenvoudig de Hex (hexadecimale)-waarden van kleuren op webpagina’s identificeren en kopiëren. Deze gids biedt heldere, stap-voor-stap-instructies voor het benaderen en gebruiken van deze functie, waardoor het eenvoudiger wordt voor makers om exacte kleuren in hun projecten te gebruiken. Firefox Eyedropper 2

Toegang tot het hulpmiddel Pipet

1. Klik rechtsboven op de menuknop Menu hamburguer button
  2. Ga in het vervolgkeuzemenu naar Meer hulpmiddelen voor extra opties.
  3. Klik op Pipet. Uw cursor verandert om aan te geven dat het hulpmiddel Pipet actief is.

Kleuren selecteren op uw scherm

Volg na het activeren van het hulpmiddel Pipet deze stappen om een kleur te selecteren:

1. Verplaats uw cursor naar het gebied van de webpagina met de kleur die u wilt selecteren. De Pipet toont een vergrote weergave voor precieze selectie.
  2. Klik op de gewenste kleur. Bij aanklikken kopieert het hulpmiddel Pipet automatisch de Hex-waarde van de kleur.
  3. De Hex-waarde staat nu op uw Klembord, klaar om in uw projecten te worden geplakt en gebruikt.
Firefox Eyedropper