Problemen met tijdgerelateerde fouten op beveiligde websites oplossen

Certificaten voor beveiligde websites (websites waarvan het adres begint met https://) zijn slechts beperkt geldig. Als de datum op uw computer niet overeenkomt met de geldigheidsdatum van een certificaat van een website, toont Firefox een foutmelding, aangezien het de beveiliging van een website niet kan bevestigen.

Zorg ervoor dat de datum, tijd, en tijdzone van uw computer correct zijn ingesteld om dit op te lossen. Als het probleem aanhoudt, kan de oorzaak liggen in een foutieve serverconfiguratie of een verouderd certificaat.

Lijst met tijdgerelateerde foutcodes die u kunt tegenkomen

Noot: een foutpagina met Uw computerklok is verkeerd betekent vrijwel zeker dat de klok van uw computer op de verkeerde datum is ingesteld. Sommige tijdgerelateerde fouten tonen een foutpagina met Waarschuwing: mogelijk beveiligingsrisico verwacht, beschreven in dit artikel. Voor andere tijdgerelateerde fouten krijgt u een foutpagina met Beveiligde verbinding is mislukt of Kan niet verbinden: mogelijk beveiligingsprobleem, zoals hier beschreven.

Fx67YourComputerClockIsWrong

Klik op Geavanceerd… om de foutcode te bekijken. Een van de volgende foutcodes geeft aan dat de beveiligde verbinding niet kon worden vastgesteld vanwege een tijdgerelateerde fout:

SEC_ERROR_EXPIRED_CERTIFICATE
SEC_ERROR_EXPIRED_ISSUER_CERTIFICATE
SEC_ERROR_OCSP_FUTURE_RESPONSE
SEC_ERROR_OCSP_OLD_RESPONSE
MOZILLA_PKIX_ERROR_NOT_YET_VALID_CERTIFICATE
MOZILLA_PKIX_ERROR_NOT_YET_VALID_ISSUER_CERTIFICATE

De tekst op de foutpagina zal u waarschuwen wanneer Firefox detecteert dat uw systeemdatum en -tijd waarschijnlijk verkeerd is en ook de datum en tijd toont die momenteel zijn ingesteld in uw systeem. Als de klokinstellingen niet kloppen, stel dan de juiste tijd in zoals hieronder uitgelegd. Zelfs als de weergegeven tijdsinstellingen correct lijken, moet u ervoor zorgen dat de tijdzone-instellingen van uw systeem overeenkomen met uw huidige locatie.

Uw systeemklok instellen op de juiste tijd

Tijdgerelateerde fouten op beveiligde websites veroorzaakt door een afwijkende systeemklok kunnen worden opgelost door de juiste datum, tijd en tijdzone in te stellen:. Wijzig de instellingen voor datum en tijd in de klok op de Windows-taakbalk of volg deze instructies:

1. Klik op de Windows-Startknop of druk op de Windows-toets Windows Key.
  2. Selecteer Instellingen in het Startmenu.
  3. Selecteer in Instellingen de optie Tijd en taal.
  4. In het gedeelte Datum en tijd kunt u de huidige instellingen voor de datum en de tijd bekijken. Om uw instellingen te wijzigen, klikt u op Wijzigen onder De datum en tijd handmatig instellen of vouwt u het vervolgkeuzemenu Tijdzone uit.
    Als uw systeem is ingesteld om de tijd en tijdzone automatisch te beheren, kunt u geen handmatige wijzigingen aanbrengen.
  5. Als u klaar bent met uw wijzigingen, sluit u het venster Instellingen.
  1. Om uw datum- en tijdsinstellingen in Windows 11 aan te passen, start u door op de Windows-startknop te klikken of op de Windows-toets Windows Key te drukken.
  2. Typ Datum in de zoekbalk.
  3. Selecteer in het zijmenu Instellingen datum en tijd.
  4. Klik op Nu synchroniseren om uw de tijd van uw computer te synchroniseren met de tijdserver.
  5. U kunt ook een specifieke tijdzone kiezen door op de knop Tijdzone te klikken en de tijdzone van uw voorkeur te kiezen.

Als de knop Nu synchroniseren grijs wordt getoond, erop klikken een foutmelding toont, of dit het probleem niet oplost, volg dan deze stappen:

1. Verschuif de schakelaar naast Tijd automatisch instellen als u deze ziet om automatisch instellen van de tijd uit te schakelen.
  2. Klik op Tijdzone en selecteer de tijdzone van uw voorkeur.
  3. Als u de knop Tijdzone niet ziet en u ziet de knop Datum en tijd handmatig instellen, klik dan op Datum en tijd handmatig instellen en er wordt een venster geopend waarin uw handmatig de juiste datum en tijd kunt ingeven.
  4. Vergeet niet om na het aanbrengen van de noodzakelijke wijzigingen op Opslaan te drukken om uw aanpassingen door te voeren.
  1. Klik in het startscherm op de tegel Desktop. De bureaubladweergave wordt geopend.
  2. Plaats de muisaanwijzer op het bureaublad in de rechterbenedenhoek om toegang te krijgen tot de charms.
  3. Selecteer Configuratiescherm uit de charm van Instellingen. Het Configuratiescherm opent.
    Control Panel - Win8
  4. Klik in het Configuratiescherm op Klok, taal en regio en vervolgens op Datum en tijd.
  5. Het paneel dat wordt geopend toont de huidige datum- en tijdinstellingen. Klik op de knop De datum en tijd handmatig instellen of Tijdzone aanpassen om uw instellingen te wijzigen.
  6. Klik op OK om uw wijzigingen te bevestigen.
  1. Klik op de Windows-Startknop of druk op de Windows-toets Windows Key.
  2. Klik in het menu Start op Configuratiescherm.
    Control Panel - Win7
  3. Klik in het Configuratiescherm op Klok, taal en regio en vervolgens op Datum en tijd.
  4. Het paneel dat wordt geopend toont de huidige datum- en tijdinstellingen. Klik op de knop De datum en tijd handmatig instellen of Tijdzone aanpassen om uw instellingen te wijzigen.
  5. Klik op OK om uw wijzigingen te bevestigen.
  1. Klik op het Apple-menu en selecteer Systeemvoorkeuren.
  2. Klik in het venster Systeemvoorkeuren op Datum & tijd.
  3. Het paneel dat wordt geopend toont de huidige datum- en tijdinstellingen. Als u ze wilt aanpassen, schakelt u Datum en tijd automatisch instellen uit, voert u handmatig de datum en tijd in en klikt u op Opslaan om uw wijzigingen te bevestigen.
  4. Klik op het tabblad Tijdzone om uw tijdzone-instellingen te bekijken. Als u uw tijdzone wilt aanpassen, schakelt u Tijdzone automatisch instellen met huidige locatie uit, klikt u op uw geschatte locatie op de kaart en selecteert u in de vervolgkeuzelijst de stad die zich het dichtst bij u bevindt.
  5. Als u klaar bent met uw wijzigingen, sluit u het venster Datum & tijd.

Zie Apple’s Als de datum of tijd fout is op je Mac voor meer informatie.

Noot: als de klok op uw apparaat steeds opnieuw wordt ingesteld nadat u hem hebt uitgezet, kan dit betekenen dat de knoopcelbatterij die de realtime-klok gebruikt bijna leeg is of leeg is. Raadpleeg de handleiding van uw fabrikant voor informatie over het vervangen van de CMOS-batterij.

Contact opnemen met de eigenaar van de website

Als u een tijdgerelateerde foutmelding krijgt op een beveiligde website en u hebt de juiste instellingen van de klok van uw systeem gecontroleerd, neem dan contact op met de eigenaar van de website waartoe u geen toegang heeft en informeer deze over het probleem. De eigenaar van de website moet bijvoorbeeld mogelijk het verlopen certificaat verlengen.