Thunderbird Beta

Bedankt voor uw interesse in het gebruik van Beta. Of u nu gewoon nieuwsgierig bent of Beta al gebruikt, deze referentie helpt u de best mogelijk ervaring te krijgen.

De van Thunderbird Beta bevat details over of u Beta zou moeten gebruiken, hoe u het kunt installeren, referenties en andere basisinformatie – lees dit eerst en keer vervolgens terug naar dit artikel voor meer geavanceerde informatie.

De Beta-startpagina is ook een handige referentie voor vaak gebruikte koppelingen – beschikbaar in Thunderbird als > Ga > E-mailstartpagina.

Aan dit document wordt nog gewerkt. Als u ideeën hebt voor verbetering of items zou willen toevoegen, voeg dan een commentaar toe in de discussie (Engelstalig).

Beta helpen verbeteren

Add-ons

Schrijvers van add-ons zijn niet verplicht om ervoor te zorgen dat hun add-ons werken in Beta. Verwacht dus dat sommige of al uw add-ons niet werken. Of als ze vandaag wel werken, dan kunnen ze morgen niet meer werken. Raadpleeg de add-ons-FAQ als u problemen ondervindt.

Downloadlocaties

Hoe wijzig ik terug van een Beta-versie naar een releaseversie?

Hoe u terugwijzigt naar een releaseversie hangt af van hoe u uw profielgegevens hebt geconfigureerd en wanneer u besluit te wijzigen. Als u maar één profiel gebruikt, dan is het beste moment om te wijzigen kort voor of binnen twee of drie weken nadat versie 102 wordt uitgegeven – zo lang de beta nog versie 103 is. Hierdoor is de kans dat gegevensstructuren zijn gewijzigd minimaal. U hebt twee opties:

1. Het Beta-programma is geïnstalleerd in een eigen map, Beta-gegevens staan in een eigen profiel en u hoeft geen Beta-gegevens (adresboeken, lokale mappen, POP-mappen, enz.) terug in uw releaseprofiel, en u wilt de Beta-gegevens en het Beta-programma van uw systeem verwijderen:
    • Start de releaseversie van Thunderbird om de profielbeheerder te gebruiken.
    • Zoek en verwijder het Betaprofiel met de profielbeheerder, de standaardnaam is ‘default-beta’.
    • Verwijder de programmamap van de Betaversie in uw OS.
  2. Het Beta-programma is geïnstalleerd in een eigen map, Beta-gegevens staan in een eigen profiel, maar u wilt WEL Beta-gegevens (adresboeken, lokale mappen, POP-mappen, enz.) terugkopiëren in uw releaseprofiel. Dit wordt rommelig en moeilijk, en is iets dat u echt wilt voorkomen.
    • Exporteer, terwijl u Beta uitvoert, u adresboek(en) naar (een) bestand(en) als vCard, die u vervolgens kunt importeren in versie 91 (maar de beperktere mogelijkheden van versie 91 kunnen betekenen dat de resultaten niet perfect zijn).
    • Open uw beide profielen in de bestandsverkenner van uw OS. Een manier om ze te vinden is > Help > Meer probleemoplossingsinformatie > about:profiles.
    • Sluit beide versies van Thunderbird af.
    • Maak een back-up van uw releaseprofiel.
    • Onder de map E-mail vindt u zowel de map Lokale mappen als POP-accountmappen – u kunt de inhoud hiervan kopiëren vanuit het Beta-profiel naar uw releaseprofiel, maar zorg ervoor dat u GEEN msgFilters.dat-bestanden (die uw filterregels bevatten) in uw releaseprofiel overschrijft.
      • IMAP-accounts – het is niet nodig om bestanden vanuit uw Beta-profiel naar uw releaseprofiel te kopiëren.

Beta is niks voor mij. Hoe kan ik helpen?

Meewerken benoemt vele manieren waarop u kunt helpen in de gemeenschap, evenals plekken waar u meer over Thunderbird kunt lezen.