Informatie uit de oude Firefox Nightly (Android) overzetten naar de nieuwe versie van Firefox Nightly

Firefox for Android Beta Firefox for Android Beta Aangemaakt: 08/25/2020

Firefox Nightly voor Android en Firefox Preview Nightly worden niet meer ondersteund, maar u kunt uw navigatiegegevens overzetten van deze oude versies naar de nieuwe Firefox Nightly. We lopen hier door de stappen.

U kunt uw bladwijzers, opgeslagen aanmeldingen en navigatiegeschiedenis verplaatsen door Sync op uw huidige Nightly-browser in te schakelen en daarna op de nieuwe Nightly.

Sync op Firefox Nightly inschakelen

Stap een: schrijf u in voor een Firefox-account

1. Tik op de menuknop (onder het scherm op sommige apparaten of rechtsbovenin de browser) en selecteer Instellingen (mogelijk dient u eerst op Meer te tikken) .
  2. Tik op Sync inschakelen (hier staat in sommige versies van Nightly mogelijk Aanmelden.) De pagina Firefox Accounts wordt in een nieuw tabblad geopend.
  3. Meld u aan als u al een account hebt. Ga anders verder met de volgende stappen om een account aan te maken.
  4. Tik op de koppeling Een account aanmaken onderaan de pagina, of meld u aan als u al een account hebt.
    • Vul het formulier in om een account aan te maken en tik op Account aanmaken. Onthoud het gebruikte e-mailadres en wachtwoord, u hebt deze later nodig om u aan te melden.
  5. Controleer uw e-mail voor de verificatiekoppeling en tik erop om uw account te bevestigen.

Stap twee: kies de gegevens die u wilt synchroniseren

1. Tik op de knop Menu (onder het scherm op sommige apparaten of rechtsbovenin de browser) .
  2. Tik op Instellingen (mogelijk dient u eerst op Meer te tikken) .
  3. Tik op uw e-mailadres dat bovenin wordt getoond.
  4. Standaard worden uw bladwijzers, geschiedenis en aanmeldingen gesynchroniseerd. Haal de vinkjes naast alles dat u niet tussen apparaten wilt synchroniseren weg.
    Uw wijzigingen worden bij afsluiten automatisch opgeslagen.

Download de nieuwe Nightly en schakel daar Sync in. (zie de laatste stap voor meer instructies).

Sync op Firefox Preview Nightly inschakelen

Stap een: meld u aan bij Firefox Accounts

1. Tik op de menuknop. Settings icon in address bar in android

2. Tik op Instellingen.
  3. Tik op Sync inschakelen.
  4. Meld u aan middels de QR-codekoppeling of met uw e-mailadres. Als u geen Firefox-account heeft, tik dan op de knop E-mailadres gebruiken en voer uw-emailadres in. Firefox leidt u door de stappen om een account aan te maken.

Step twee: kies wat u wilt synchroniseren

1. Tik op de menuknop. Settings icon in address bar in android

2. Tik op Instellingen.
  3. Tik op uw e-mailadres.
  4. De volgende zaken worden standaard gesynchroniseerd. Haal de vinkjes weg bij de items die u niet wilt synchroniseren.
    • Bladwijzers
    • Geschiedenis
    • Aanmeldingen

Download de nieuwe Nightly en schakel daar synchronisatie in. (zie de laatste stap voor meer instructies).

Laatste stap: download Firefox Nightly en schakel Sync in

1. Zoek Firefox Preview in de Google Play store of tik hier.
  2. Schakel synchronisatie op Firefox Nightly in door op de menuknop te tikken, daarna op Instellingen en dan op Sync inschakelen of door de stappen in How to set up Firefox Sync in Firefox for Android Beta te volgen.
  3. De gegevens die u wilt laten synchroniseren worden gesynchroniseerd met uw nieuwe installatie van Firefox Nightly.