Gesponsorde snelkoppelingen op de nieuw-tabbladpagina

Gesponsorde snelkoppelingen is een functie die beschikbaar is in het Engels en een paar andere talen (momenteel Italiaans, Duits, Frans en Spaans). Mozilla werkt samen met advertentiepartners om gesponsorde snelkoppelingen op de standaard startpagina van Firefox en de nieuw-tabbladpagina te plaatsen die nuttig kunnen zijn voor Firefox-gebruikers. Mozilla wordt betaald als gebruikers op gesponsorde snelkoppelingen klikken.

Wie zijn Mozilla’s advertentiepartners?

Privacy is fundamenteel voor Mozilla’s missie en we werken alleen met advertentiepartners die aan onze privacynormen voor Firefox voldoen. Onze voorkeurspartner is adMarketplace.

Welke gegevens worden gedeeld?

Als u een gesponsorde snelkoppeling bekijkt of erop klikt, verzendt Firefox geanonimiseerde technische gegevens naar onze partner via een proxyservice van Mozilla. De code voor deze proxyservice is voor geïnteresseerd technisch publiek beschikbaar op GitHub. Deze gegevens bevatten geen persoonlijk identificeerbare informatie en worden alleen gedeeld als u op een gesponsorde snelkoppeling klikt.

Een specifieke gesponsorde snelkoppeling verwijderen

U kunt een specifieke gesponsorde snelkoppeling op Desktop uitschakelen door de volgende stappen te nemen:

1. Wijs de snelkoppeling aan totdat het drie-stippenmenu verschijnt.
  2. Open het menu en klik op Sluiten.

SponsoredShortcuts89

De functie uitschakelen

U kunt gesponsorde snelkoppelingen ook in zijn geheel uitschakelen.

Firefox voor desktop

1. Klik in de menubalk bovenaan het scherm op Firefox en selecteer daarna Voorkeuren of Instellingen, afhankelijk van uw macOS-versie.Klik op de menuknop Fx89menuButton en selecteer Instellingen.
  2. Selecteer het paneel Startpagina.
  3. Haal in de sectie Inhoud van Firefox-startpagina het vinkje bij Gesponsorde snelkoppelingen weg.
    Fx117HomeContent-DeselectSponsoredShortcuts
Tip: u kunt ook uw instelling voor Gesponsorde snelkoppelingen wijzigen door op het tandwielpictogram Fx89Personalize-GearIcon in de rechterbovenhoek van de nieuw-tabbladpagina te klikken.

Firefox voor Android

1. Tik op de menuknop.
    Android menu icon
  2. Tik op Fx91UpdateAddonIcon Instellingen.
  3. Tik op Startpagina.
    Homepage Firefox for android
  4. Haal het vinkje bij Gesponsorde snelkoppelingen onder Snelkoppelingen weg.
    Android unselect sponsored shortcuts

Firefox voor iOS

1. Tik op de menuknop onderaan het scherm (het menu bevindt zich in de rechterbovenhoek als u een iPad gebruikt):
    Firefox ios menu icon
  2. Tik op Instellingen in het menupaneel.
  3. Tik op Startpagina.
  4. Tik op Snelkoppelingen.
  5. Verschuif de schakelaar naast Gesponsorde snelkoppelingen naar links om de gesponsorde snelkoppeling uit te schakelen.