Snippets in Firefox FAQ

Dit artikel wordt niet meer onderhouden, dus de inhoud ervan kan verouderd zijn.

Noot: dit artikel is van toepassing op Firefox versie 88 en lager. Vanaf Firefox 89 zijn snippets uitgeschakeld en worden ze niet meer getoond op de Nieuw-tabbladpagina.

Wanneer u de standaard Firefox-startpagina of een nieuw tabblad in Firefox opent, dan ziet u beknopte inhoud op de pagina (onderaan de Nieuw-tabbladpagina. Dit is een snippet! Dit toont typisch elke keer andere inhoud.

Snippets

Wat is een snippet? Waarom zie ik een snippet op mijn Nieuw-tabbladpagina?

Snippets zijn deel van de Nieuw-tabbladpagina van Firefox. Snippets bieden korte en fijne, hapklare tips zodat u het meeste uit Firefox kunt halen. U kunt ook updates over Firefox-producten, de missie en activiteiten van Mozilla, nieuws over internetgezondheid en meer zien. Snippets maken het eenvoudig om meer te leren over onze missie voor een beter internet en bij te blijven over de laatste updates van Firefox en Mozilla.

Hoe worden snippets afgeleverd?

De inhoud van een snippet is gebaseerd op uw nieuwste Firefox-installatie, die details bevat over de build, locale en het besturingssysteem waarop uw browser is geïnstalleerd en het soort Firefox (zoals Nightly, Developer Edition, Beta of regulier). Hij is niet gebaseerd op uw gedrag of persoonlijke gegevens.

Indien u meer wilt weten, betekent dit specifiek:

• Firefox haalt regelmatig een collectie snippets van onze servers op. De collectie wordt toegespitst op de technische parameters van uw exemplaar van Firefox, waaronder locale, distributiekanaal, build en platform.
  • Wanneer u een nieuw tabblad opent, dan selecteert uw Firefox-browser een snippet uit de collectie op basis van uw land, browserinstellingen, geïnstalleerde add-ons, activiteit en andere parameters. De selectie gebeurt lokaal in uw exemplaar van Firefox.
  • Als u snippets uitschakelt, dan haalt Firefox geen snippets van onze servers op en ziet u geen snippet, tenzij u uw browserinstellingen bijwerkt om snippets te tonen.

Welke gegevens worden verzameld, en welke controle heb ik over wat er wordt gedeeld?

De Privacyverklaring van Firefox legt uit welke gegevens Mozilla ontvangt van Firefox, waaronder standaard technische en interactiegegevens, die we gebruiken om de prestaties te verbeteren, uw standaard zoekprovider in te stellen en snippets op uw nieuwe tabblad te tonen. We verzamelen gegevens over hoe vaak de snippets verschijnen en of u er op reageert. Deze gegevens worden echter niet gekoppeld aan enig andere technische en interactiegegevens over u of uw exemplaar van Firefox. Meer info over de gegevens die we verzamelen.

Ik vind een specifieke snippet niet leuk. Wat moet ik doen?

Als u een snippet die wordt getoond in Firefox niet leuk vindt, dan kunt u deze verwijderen als u de rechterkant van de snippet aanwijst en op de X die dan verschijnt klikt. Dit voorkomt dat die specifieke snippet nog eens wordt getoond. Als u wilt afmelden of alle snippets wilt verbergen, dan moet u uw browservoorkeuren bijwerken. Lees de volgende sectie om alle snippets te verbergen.

Deleting Snippets

Hoe verberg ik alle snippets?

Als u liever geen snippets ziet, dan kunt u ze verbergen. U doet dit als volgt:

1. Klik op het tandwielpictogram rechtsbovenin uw Nieuw-tabbladpagina.
    New Tab Preferences gear icon
    • Het paneel Startpagina van uw Firefox OptiesVoorkeurenInstellingen wordt geopend.
  2. Haal het vinkje bij Snippets onderaan de sectie Inhoud van Firefox-startpagina weg.
    Snippets Checkbox

Lees voor meer informatie over kiezen welke inhoud wordt getoond op de Nieuw-tabbladpagina het artikel Uw nieuw-tabbladpagina aanpassen om inhoud te verbergen of tonen.

Ik zie snippets met nieuwe inhoud. Wat gebeurt er?

We verzorgen regelmatig updates over de producten, missie en activiteiten van Mozilla, nieuws over internetgezondheid en meer.

Zijn snippets van Firefox beschikbaar in mijn land?

Snippets zijn voor alle gebruikers wereldwijd beschikbaar, maar in sommige landen is meer inhoud beschikbaar.