De Save to Pocket-extensie voor Safari gebruiken

Pocket vor Safari installeren

De Save to Pocket-extensie is als een app beschikbaar in de Mac App Store. Na downloaden is het instellen van de extensie eenvoudig:

• Klik hier om Save to Pocket in de Mac App Store te downloaden.
  • Open de Save to Pocket-app die u net hebt gedownload.
  • Klik op Instellen voltooien – dit opent het tabblad Extensies van het venster Safari-voorkeuren. U kunt ook Safari > Voorkeuren > Extensies openen om uw lijst met extensies te openen.
  • Plaats een vinkje naast Save to Pocket. De Pocket-knop wordt toegevoegd aan uw Safari-werkbalk.

Save to Pocket extension enabled in Safari settings

Pagina’s opslaan met de Pocket-extensie

Als u een pagina bekijkt die u wilt opslaan naar Pocket, klik dan gewoon op de Pocket-werkbalkknop. U kunt ook koppelingen in een pagina opslaan door ze met uw rechtermuisknop aan te klikken en Opslaan naar Pocket te selecteren.

Save to Pocket button in Safari

De opslagbevestiging van Pocket wordt na het opslaan van een pagina getoond. Hierin hebt u de optie om aanvullende acties uit te voeren of labels toe te voegen. Als u niets doet, verdwijnt het venster automatisch.

Save to Pocket for Safari - Page Saved popup

Labels toevoegen

Typ om labels toe te voegen labelnamen in het tekstveld en druk op Enter. Uw label wordt automatisch opgeslagen. U kunt ook blijven typen om extra labels toe te voegen.

Save to Pocket Page - Page Saved popup (added tags)

Aanvullende acties

Aanvullende acties die u op een item kunt uitvoeren zijn beschikbaar als u met uw muisaanwijzer de knop ●●● aanwijst, waaronder:

• Pagina archiveren: sommige gebruikers slaan graag artikelen naar Pocket op nadat ze ze gelezen hebben, zodat ze er in de toekomst naar terug kunnen keren. Als dit nuttig klinkt, klik dan op Pagina archiveren na opslaan.
  • Pagina verwijderen: als u per ongeluk een pagina hebt opgeslagen, kunt u dit ongedaan maken. Klik eenvoudigweg op Pagina verwijderen na de abusievelijke opslagactie.
  • Uw lijst bekijken: u kunt na het opslaan van een item ook rechtreeks naar uw Lijst gaan. Klik op Mijn lijst openen in dit menu om dat te doen.

De Pocket-extensie beheren of verwijderen

U kunt de Save to Pocket-extensie in- of uitschakelen in Voorkeuren. Zo vindt u de extensie:

• Open Safari.
  • Ga naar het Safari-menu in de linkerbovenhoek van uw scherm en selecteer Voorkeuren.
  • Klik op het tabblad Extensies.

Hier kunt u het vinkje bij de Save to Pocket-extensie weghalen om deze uit te schakelen. Als u liever de extensie van uw computer verwijdert, klik dan op de knop Verwijderen om de app in Finder te openen, zodat u de applicatie naar uw Prullenbak kunt verplaatsen.

Klik hier voor behulpzame instructies van Apple die uitleggen hoe u apps van uw Mac verwijdert.

Veelgestelde vragen

Welke toestemmingen vereist de Save to Pocket-extensie voor Safari, en waarom?

Als u de Save to Pocket-extensie voor Safari installeert, worden de toestemmingen die nodig zijn om de extensie te gebruiken getoond in het venster Voorkeuren. Hieronder treft u een korte uitleg waarom deze nodig zijn:

• Webpagina-inhoud – met deze toestemming kan Pocket de notificatie ‘Pagina opgeslagen’ die in de rechterbovenhoek van uw browservenster opduikt tonen. Deze toestemming wordt gebruikt om deze notificatie te tonen en te verbergen en om deze op de juiste plaats te zetten.
  • Browsegeschiedenis – Safari schakelt de toestemming in voor elke extensie die JavaScript in het browservenster injecteert. (De hierboven genomende notificatie draait op JavaScript.)

Naast URL’s die u expliciet opslaat naar Pocket, benaderen we niets uit uw browsegeschiedenis, en slaan we dit ook niet op en verzenden het niet.

Pocket hecht waarde aan uw privacy. Klik voor aanvullende informatie over hoe Pocket uw privacy respecteert hier om ons privacybeleid te lezen.