De Save to Pocket-extensie voor Google Chrome gebruiken

De Pocket-Chrome-extensie installeren

Klik hier om de Save to Pocket-extensie voor Google Chrome te downloaden.

Pocket toevoegen aan uw Chrome-werkbalk

Als u Save to Pocket installeert, dient u de Pocket-knop vast te zetten, zodat deze rechts van uw adresbalk beschikbaar is. Klik op de knop Extensies (deze lijkt op een puzzelstukje). Zoek hierna naar Save to Pocket en klik op de knop om deze vast te zetten. U ziet nu de Pocket-knop rechts van de adresbalk.

Opslaan naar Pocket

U kunt op een paar verschillende manieren naar Pocket opslaan:

• Door op het extensiepictogram te klikken.
  • Door in het contextmenu te klikken op Opslaan naar Pocket.
  • Met een sneltoets.

Als u een pagina bekijkt die u wilt opslaan naar Pocket, klik dan gewoon op de Pocket-werkbalkknop. Of, als u liever sneltoetsen gebruikt, u kunt het menu Opties bezoeken om een aangepaste sneltoets te maken. U ziet een notificatie dat de pagina is opgeslagen, en hiervandaan kunt u Labels toevoegen, Opslaan ongedaan maken, uw Lijst bekijken en de instellingen van de extensie openen.

Naast het opslaan van koppelingen die u momenteel hebt geopend in uw browser, is het ook mogelijk om een koppeling die u op een webpagina ziet op te slaan zonder deze eerst te openen. U kunt koppelingen in een webpagina opslaan door ze met uw rechtermuisknop aan te klikken en Opslaan naar Pocket te selecteren.

Save to Pocket Chrome Right Click Menu

De opslagbevestiging van Pocket verschijnt nadat u met succes een item aan uw Lijst hebt toegevoegd.

Pocket Chrome extension page saved popup

Na opslaan kunt u diverse acties uitvoeren op het item dat zojuist is opgeslagen:

Labels toevoegen

Om Labels toe te voegen, typ labelnamen in het tekstveld en druk op Enter. Uw label wordt automatisch opgeslagen. U kunt ook blijven typen om extra labels toe te voegen. Druk opnieuw op Enter om het pop-upvenster te sluiten.

Uw ervaring aanpassen

U kunt de Pocket voor Chrome-extensie aanpassen naar uw wensen, waaronder het wijzen van de sneltoets, wijzgen van de themakleur van de extensie en meer, door de pagina Opties te bezoeken. Dit kan op drie manieren:

• Klik met uw rechtermuisknop op het Pocket-pictogram en selecteer Opties.
  • Wijs na opslaan met uw muis de menuknop (•••) aan en klik op Instellingen.
  • Open uw lijst met extensies, zoek de Save to Pocket-extensie en klik op de koppeling Opties.

U stelt uw sneltoets in of wijzigt deze op deze manier:

1. Klik met uw rechtermuisknop op de Pocket-werkbalkknop en selecteer vervolgens Opties.
  2. Klik op Een nieuwe sneltoets opnemen. Er wordt een nieuw tabblad geopend met een lijst met beschikbare sneltoetsen.
  3. Zoek Save to Pocket en maak uw sneltoets aan in het bijbehorende tekstveld.

U kunt ook de pagina Opties openen om af te melden bij de extensie, het thema te wijzigen, onze mobiele apps te installeren of contact op te nemen met Pocket Ondersteuning.

Veelgestelde vragen

Ik gebruik een op Chromium gebaseerde browser. Kan ik Save to Pocket installeren om artikelen naar mijn lijst op te slaan?

Ja! Chromium-browsers (zoals Brave, Opera en Vivaldi) kunnen Chrome-extensies uitvoeren, dus Save to Pocket en de meeste andere Chrome-extensies zouden compatibel moeten zijn.

Welke Toestemmingen zijn vereist voor de Chrome-extensie en waarom?

Als u de Pocket Chrome-extensie installeert, ziet u een bericht waarin u wordt gevraagd toesteming te geven. Pocket vereist de toestemming ‘Al uw gegevens op alle websites lezen en wijzigen’ om naar Pocket op te slaan.

Om pagina’s op te slaan, moet Pocket toegang hebben tot het geopende tabblad, zodat het de URL van de pagina die u wilt opslaan kan ophalen als de knop wordt aangeklikt. We benaderen of verzenden niets uit uw navigatiegeschiedenis en slaan er niets van op, behoudens de URL van de huidige open pagina na het aanklikken van de Pocket-knop.

We vereisen deze toestemming ook om te kunnen reageren op sneltoetsen en de notificatie ‘Pagina opgeslagen!’ over de webpagina te tonen. Pocket blijft inactief terwijl u surft en vraagt pas om de URL van de huidige pagina als op de knop wordt geklikt. Hierna wordt Pocket weer inactief.

Pocket hecht waarde aan uw privacy. Klik hier om ons Privacybeleid te lezen.