Problemen met add-ons oplossen

Soms verstoren add-ons uw instellingen. Dit artikel legt uit hoe u problemen met add-ons in Firefox kunt oplossen.

Hoe weet ik of mijn probleem te maken heeft met add-ons?

Hier zijn een paar voorbeelden van add-ons die invloed hebben op Firefox of het laten vastlopen:

• Uw standaardzoekmachine is onverwacht gewijzigd.
  • Uw startpagina of browserinstellingen zijn gewijzigd.
  • Gewijzigd gedrag als u zoekt of surft (zoals onverwachte doorverwijzingen naar een andere website of zoekmachine).
  • Onverwachte wijzigingen aan webpagina’s.

Hoe kan ik dit probleem oplossen?

Als eerste stap kunt u Firefox opnieuw starten met add-ons uitgeschakeld (zie Problemen in Firefox vaststellen met de probleemoplossingsmodus om te lezen hoe). Als het probleem verdwijnt, herstart Firefox dan met add-ons ingeschakeld, schakel vervolgens selectief add-ons uit totdat u ontdekt welke add-on het probleem veroorzaakt en schakel de add-on uit of verwijder deze.

Als u meer hulp nodig hebt, kunt u een vraag stellen op ons ondersteuningsforum, om meer te ontdekken over het probleem dat u ervaart.

1. Ga naar de pagina Vraag het de gemeenschap op Mozilla Support.
  2. Selecteer het product waarbij u hulp nodig hebt.
  3. Zoek naar bestaande oplossingen in de kennisbank of de forums.
  4. Als u geen oplossing vindt, of als de deze u niet helpt het probleem op te lossen, klik dan op de knop Ask Now om een nieuwe vraag te stellen.

Als u dit probleem voor het eerst in de forums meldt

Als u een nieuwe vraag stelt, ga dan naar de sectie Troubleshooting Information van het formulier Ask a Question en klik op de knop Share Data. (Alleen beschikbaar voor Firefox Desktop.) Dit vult een formulierveld in met gedetailleerde gegevens over de interne werking van uw browser, die zullen helpen uw vraag te beantwoorden.

Als dit niet automatisch uw informatie verzamelt, dan kunt u als volgt handmatig de gegevens kopiëren:

1. Klik op de menuknop van Firefox Fx57Menu, klik op Fx57Help Help en selecteer Probleemoplossingsinformatie.
    De pagina Probleemoplossingsinformatie met het adres about:support wordt in een nieuw tabblad geopend.
  2. Klik op Tekst naar klembord kopiëren.
  3. Ga terug naar het formulier Ask a Question en plak de gegevens in het tekstveld onder de sectie Troubleshooting Information.
  4. Voltooi het formulier en plaats uw vraag.

Als u al een vraag op het forum hebt gesteld

Ga naar uw ondersteuningsvraag, die toegankelijk is via uw profielpagina op Mozilla Support, om gedetailleerde gegevens over de interne werking van uw browser toe te voegen.

1. Ga naar de pagina Mozilla Support, wijs uw naam aan bovenaan de pagina en klik in de profielsectie op Mijn vragen.
  2. Klik op de titel van de vraag.
  3. Klik op Deze vraag bewerken in de rechterzijbalk.
  4. Volg de stappen in de vorige sectie voor het gebruik van de knop Share Data.

Hoe voorkom ik dit probleem?

Installeer extensies uit het Programma van Aanbevolen extensies om ervoor te zorgen dat u veilige add-ons gebruikt. Deze extensies worden grondig op veiligheid geëvalueerd door het team, voordat ze de status Aanbevolen ontvangen.