Picture-in-picture-besturing in- en uitschakelen

Werk uw versie van Firefox bij voor de nieuwste functies en beveiligingsupdates.

Noot: Dit artikel is van toepassing op Firefox versie 72 en hoger.

Met de functie Picture-in-picture kunt u video’s op een webpagina naar voren halen en ze in een drijvend venster bekijken terwijl u op andere tabbladen navigeert.

Als u de besturingselementen niet wilt zien tijdens het aanwijzen, kunt u die optie in Firefox verbergen. (Opmerking: U kunt nog steeds de picture-in-picture-weergave inschakelen door met de rechtermuisknop op een video te klikken.) U kunt dit ook gebruiken om de besturing opnieuw in te schakelen wanneer u deze weer wilt gebruiken.

1. Klik in de menubalk bovenaan het scherm op Firefox en selecteer daarna Voorkeuren of Instellingen, afhankelijk van uw macOS-versie.Klik op de menuknop Fx89menuButton en selecteer Instellingen.
  2. Scroll naar de sectie Navigeren.
  3. Haal het vinkje bij “Picture-in-picture-videobesturing inschakelen” weg.
    FXsettings-UncheckPIP

Als u de besturing later weer wilt inschakelen, vink dan simpelweg deze optie weer aan.