Pagina’s benaderen vanaf andere apparaten met Firefox View

Wat is Firefox View?

Firefox View is uw poort naar een naadloze surfervaring, waardoor u vloeiend taken op andere apparaten kunt overnemen. Of u nu een artikel oppikt op uw desktop waaraan u op uw telefoon bent begonnen, of probeert een pagina te openen die u onlangs hebt gesloten, Firefox View is er voor u. Hieronder staat uitgewerkt wat u kunt benaderen:

• Recente navigatie: bekijk in een oogopslag uw actieve en onlangs gesloten tabbladen.
  • Geopende tabbladen: bekijk al uw huidige tabbladen, geordend voor duidelijke navigatie.
  • Onlangs gesloten tabbladen: haal snel tabbladen terug die u per ongeluk hebt gesloten.
  • Tabbladen van andere apparaten: synchroniseer met uw Mozilla-account om zonder moeite tabbladen te openen op al uw apparaten.
}Firefox View 1Fx106FirefoxView-win
Noot:
  • Firefox View is beschikbaar in Firefox versie 106 en hoger. Vanaf Firefox versie 119 bevat Firefox View nieuwe inhoud. U kunt alle open tabbladen bekijken, vanuit alle vensters. Als u open tabbladen synchroniseert, ziet u alle tabbladen van andere apparaten. De navigatiegeschiedenis wordt vermeld en u kunt sorteren op datum of op website. (Deze nieuwe inhoud wordt geleidelijk uitgerold, dus niet iedereen ziet het meteen). Zoals al het geval was, worden onlangs gesloten tabbladen ook vermeld.
  • Firefox View verschijnt niet in privénavigatievensters.

Firefox View instellen

Hoewel Firefox View direct functioneel is, zijn er stappen om het maximale eruit te halen:

Stap 1: maak een Mozilla-account aan of meld u aan

Meld u voor de beste ervaring aan bij uw Mozilla-account, of maak er een aan om te synchroniseren tussen apparaten. Met een account krijgt u toegang tot uw open tabbladen en andere gesynchroniseerde gegevens op uw apparaten.

1. Klik op het Firefox View-pictogram Firefox View icon links op de tabbladenbalk om het paneel Firefox View te openen. U kunt ook toegang krijgen tot Firefox View via het menu Extra in de menubalk van Firefox, als de menubalk is ingeschakeld.
  2. Selecteer de sectie Tabbladen van andere apparaten om aan te melden bij uw Mozilla-account (of maak er een aan als u nog geen account hebt).
    Firefox View 2
  3. Ga terug naar het paneel Firefox View na aanmelden.

Stap 2: installeer Firefox Mobiel

Om vanaf uw laptop of desktop toegang te krijgen tot de tabbladen die open staan op uw mobiele apparaat, dient u Firefox op uw telefoon te gebruiken en op beide apparaten aangemeld te zijn bij uw Mozilla-account.

• Als u nog niet op een ander apparaat bent aangemeld bij uw account in Firefox, ziet u een suggestie om uw telefoon of tablet te synchroniseren. Klik op Firefox voor mobiel downloaden om Firefox op uw mobiele apparaat te installeren door een QR-code te scannen. U kunt het ook installeren door de stappen voor Android of iOS te volgen.

Als u Firefox voor mobiel hebt geïnstalleerd, bent u klaar om daar bij uw account aan te melden om apparaten te synchroniseren.

Stap 3: schakel synchronisatie van tabbladen in Firefox voor mobiel in

Dit is de laatste stap om het instellen van Firefox View te voltooien. Als uw account is ingesteld en u de mobiele app hebt geïnstalleerd, kunt u uw apparaten synchroniseren. Nadat dit proces is voltooid, ga dan terug naar het paneel Firefox View, waar u uw gesynchroniseerde tabbladen kunt zien.

• Op Firefox desktop:
  1. Klik rechtboven op Menu hamburguer button en klik op het e-mailadres van uw Mozilla-account of schermnaam (u dient mogelijk eerst aan te melden).
  2. Selecteer Een ander apparaat verbinden….
  3. Klik op Uw apparaat synchroniseren om een QR-code te tonen voor uw Mozilla-account.
    SyncQR
  • Synchronisatie inschakelen op Firefox mobiel:
    1. Tik aan de onderkant van het scherm op de menuknop (het menu bevindt zich rechtsboven als u een iPad gebruikt):
      Firefox iOS menu bar

Tik op de menuknop. Settings icon in address bar in android

2. Tik op Instellingen in het menupaneel. Tik op Instellingen.
    3. Tik op Gegevens synchroniseren en opslaan.
    4. Tik op Klaar om te scannen en scan de QR-code om aan te melden bij uw Mozilla-account en te beginnen met synchroniseren van uw gegevens.

Als Synchronisatie is ingeschakeld, worden de meest recente tabbladen en afgesloten pagina’s van uw andere apparaten getoond onder Tabblad ophalen en Onlangs gesloten. Klik op de X naast een onlangs gesloten pagina om deze uit de lijst met onlangs gesloten items te verwijderen.

Firefox View 3

Hoe verwijder ik Firefox View uit de tabbladenbalk?

Om het vastgezette Firefox View-tabblad te verwijderen uit uw tabbladenbalk:

1. Klik met de rechtermuisknopKlik terwijl u de Control-toets ingedrukt houdt op het Firefox View-pictogram Firefox View icon.
  2. Selecteer Verwijderen van werkbalk. (U kunt ook Vastmaken aan overloopmenu kiezen.)
Firefox View 4Fx106FirefoxViewRemove-win

Om het pictogram terug te zetten:

1. Klik met de rechtermuisknopKlik terwijl u de Control-toets ingedrukt houdt op de tabbladenbalk of de werkbalk.
  2. Selecteer Werkbalk aanpassen….
  3. Sleep het Firefox View-pictogram naar waar u dit wilt plaatsen in de tabbladenbalk of de werkbalk.
Firefox View 5Fx106FirefoxViewCustomize-win

Lees voor meer info over hoe u uw werkbalk kunt aanpassen het artikel Bedieningen, knoppen en werkbalken van Firefox aanpassen.