Overstappen van Chrome naar Firefox

Overstappen van Google Chrome naar Firefox is makkelijk en zonder risico’s! Firefox kan automatisch bladwijzers, wachtwoorden, geschiedenis en andere gegevens van Chrome importeren zonder het te verwijderen of instellingen ervan te verstoren. Probeer het gerust.

1. Verwijder Chrome (nog) niet… We hebben het later nodig om uw bladwijzers, wachtwoorden en geschiedenis te importeren.
    • (Optioneel) Als u in Chrome een aantal open tabbladen hebt die u wilt bewaren, maak dan voor alle tabbladen een bladwijzer en bewaar ze op een plaats die u eenvoudig kunt terugvinden, zoals in een nieuwe map ‘Open tabbladen’ in de bladwijzerbalk.
    Bookmark all tabs Chrome MacOS
  2. Download en installeer Firefox vanaf Mozilla’s downloadpagina.
  3. Sluit Chrome afSluit Chrome af als het actief is.
    quit chrome macquit chrome win
  4. Open uw zojuist geïnstalleerde Firefox. De Importeerwizard verschijnt.
    • Als dit niet zo is, klik dan Bestand in de menubalk bovenaan uw scherm en selecteer Importeren vanuit een andere browser… in het menu.schakel dan de menubalk in Firefox in (druk op Alt op uw toetsenbord om deze tijdelijk in te schakelen), klik op Bestand in de menubalk bovenaan uw scherm en selecteer Importeren vanuit een andere browser… vanuit het menu.klik dan op de menuknop Fx89menuButton, selecteer Instellingen en klik in het paneel Algemeen op Gegevens importeren in de sectie Browsergegevens importeren.
  5. Kies het Google Chrome-profiel en de gegevens die u wenst te importeren.
    Chrome import profile
    • Klik op de knop + om te kiezen welke gegevens u wilt importeren.
  6. Klik op de knop Importeren om het importeerproces te starten.
  7. Klik op de knop Gereed als het importeren is voltooid.

Lees het artikel Bladwijzers en andere gegevens uit Google Chrome importeren voor meer informatie.

Noot: als u uw open tabbladen in Google Chrome hebt opgeslagen, zoek dan de map ‘Van Google Chrome' in de Bladwijzerwerkbalk van Firefox, selecteer de map ‘Open tabbladen’ die u hebt aangemaakt en klik op Alle openen in tabbladen om de tabbladen in Firefox te openen.

Open all bookmarks in tabs